Week van de Smaak

15/11>25/11

Tijdens de twaalfde Week van de Smaak staat ‘Gezond-tijd’ centraal. Van 15 tot en met 25 november 2018 nemen we met z’n allen de tijd om even stil te staan bij onze voeding en onze gezondheid. We doen dit bij voorkeur gezellig samen met familie, vrienden, collega’s, klasgenoten… tijdens een (gezonde) maaltijd.

Tijd dus voor verhalen, proeverijen, lezingen, workshops of andere originele invalshoeken. In Menen pakken partners alvast met volgend ‘gezond lekkers’ uit:

La Sopa nog meer ‘Gezond’

Nieuw soep- en eethuis naast het Stadhuis pakt uit met een aparte specialiteit tijdens de Week van de Smaak, namelijk ‘Bruchetta Saludable’, wat ‘gezond’ betekent in het Spaans. Verder biedt La Sopa ook nog broodjes gezond zoals broodjes Kippewit, Filet de Sax en Rosbief én natuurlijk ook vegetarische salades. Er staat ook een gezond dessert op het menu die week: home made cruesli met vers fruit en Griekse yoghurt. De soepen zijn gemaakt met glutenvrije bouillon. Ook taarten en koekjes zijn zelfgemaakt.

Happy hapjes in CC De Steiger

woensdag 21 november van 19:00 tot 22:00
Tafelen rond geluk en gezondheid. Een lezing-demonstratie over hapjes die gelukkig maken en over letters die dat ‘behappen’. Veel verhalen linken voedsel aan welbevinden. Met enkele schrijvers gaan we op zoek naar de ultieme oppepspijs: kippensoep, Tournedos Rossini of een zekere groente? Alles wat in onze maag terechtkomt, zou ons geluksgevoel beïnvloeden. Fabeltje of niet? J.J. Rousseau adviseerde om kinderen te laten eten wat hen aantrekt. Als ze maar niet schrokken als Gulzige Gijs! Griekse en Romeinse schrijvers raadden al recepten aan die zen en gezond maken. Wist je dat samen eten met de familie of met vrienden heilzaam is?
Een casserole vol joie de vivre.
Begeleiding: Katrien Van Hecke, auteur
Inschrijving: 29,00 euro incl. ingrediënten, lekkere gerechten, recepten en literatuurlijst.

Stand in de bibliotheek.

Naar aanleiding van de Week van de Smaak richt de bib Menen een ‘gezonde’ themastand in met een selectie van werken die binnen het thema kaderen. Kom eens langs en laat je verrassen. Gezond-tijd!

Standaard boekhandel themastand

Net als in de bib, neemt ook de Standaard boekhandel in de Rijselstraat in Menen deel aan de Week van de Smaak. Een ‘smaakvol’ ingericht hoekje haalt de ‘gezond-tijd’ in je naar boven.

Aangemaakt op: 05/11/2018