Vaste stek voor JOC 't Kordon

Gepubliceerd op vrijdag 07 mei 2021

“Iets meer dan twee jaar geleden verenigde een groep jongeren zich om in onze stad Menen een nieuw jeugdhuis op te richten. JOC ’t Kordon ontstond en werd al snel een begrip onder de Meense jeugd. De jongeren mochten hiervoor gebruik maken van de inkomhal van onze evenementenzaal Park Ter Walle als tijdelijke locatie. Vandaag geven we hen een definitieve stek”, zegt burgemeester Eddy Lust bevoegd voor Jeugd.

“De inkom van de evenementenzaal Park Ter Walle was ideaal als beginnend jongerenontmoetingscentrum (JOC): we hadden weinig kosten, voldoende ruimte en het is centraal gelegen”, zeggen de jongeren van JOC ’t Kordon. “Ondanks alle voordelen en mooie momenten die we er beleefden, begonnen we na iets meer dan een jaar toch te verlangen naar een eigen, vaste stek. Een plaats waar elementen zoals boxen, tafels en stoelen, bar, dj-meubel… deel zijn van de vaste inrichting”, vullen de jongeren aan.

Deze wens wordt nu werkelijkheid. Schepen Renaat Vandenbulcke, bevoegd voor Patrimonium en het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB): “Stad Menen ging samen met het AGB aan de slag: de polyvalente bovenzaal in Park Ter Walle wordt ingericht met enkele vaste elementen die onmisbaar zijn bij een jeugdhuiswerking. Voor de inrichting kregen we zelfs het voormalige meubilair uit de VIP-ruimte van voetbalclub WS Lauwe ter beschikking.”

“Ook goed om weten: de bovenzaal in Park Ter Walle verliest zijn polyvalent karakter niet: zo zal bijvoorbeeld ook het jongerenontmoetingshuis Jakkedoe er zijn intrek nemen”, voegt schepen Angelique Declercq, bevoegd voor Sociaal Beleid er nog aan toe.

Wanneer de jongeren van JOC ’t Kordon er hun eerste activiteiten zullen organiseren hangt af van de activiteiten van het vaccinatiecentrum dat momenteel in het Park Ter Walle is ingericht. “In tussentijd wordt met de jongeren gekeken om een zomerbar in te richten zodat ze toch hun werking kunnen hervatten van zodra de coronamaatregelen dat toelaten”, zegt burgemeester Lust.

“Als kern zijn we heel blij dat we een volgende stap kunnen zetten met ons JOC. We zijn Stad Menen dan ook heel dankbaar voor deze kans. We hopen om snel veel leuke activiteiten en feestjes in ’t Kordon te mogen organiseren, want we missen het heel erg”, besluiten de gemotiveerde jongeren van ’t Kordon.