Vakantiebabbels XL

Gepubliceerd op Dinsdag 23 augustus 2022

Elk jaar organiseert het team Schoolopbouwwerk van het CAW Zuid-West-Vlaanderen in de laatste week van de grote vakantie het project ‘Vakantiebabbels’ in Menen. Dit is een taalstimuleringsproject voor kwetsbare kinderen van 5 tot 9 jaar, waarbij er op een spelende manier aan taalontwikkeling wordt gewerkt.

Doordat de vraag het aanbod oversteeg en de coronacrisis een negatieve invloed had op de leerkansen van kwetsbare kinderen, werd enkele jaren geleden beslist om de werking uit te breiden.

Voorheen was er een capaciteit van 40 kinderen op 1 locatie en gedurende 1 week. Nu wordt het project op 2 locaties georganiseerd (dit jaar is dat in Basisschool Ter Molen en Basisschool De Kleine Prins) gedurende 2 weken. In totaal nemen er 150 kinderen deel aan de Vakantiebabbels. Deze uitbreiding is mogelijk door de ondersteuning van Stad Menen. Dit jaar werden ook subsidies voor het project verkregen via de Nationale Loterij.

Op de foto van links naar rechts: Virginie Leenknegt (Medewerker Schoolopbouwwerk), Natasja De Vos (Coördinator Schoolopbouwwerk), Pascal Heytens (Algemeen Directeur CAW Zuid-West-Vlaanderen), Nele Michels (Medewerker Schoolopbouwwerk), Angelique Declercq (Schepen Stad Menen), Stefaan Vanbiervliet (Directeur basisschool Ter Molen) en enkele deelnemers.

Vakantiebabbels