Uitstellen mobiliteitsfora

Gepubliceerd op Vrijdag 25 september 2020

Update 22/10/2020

Als gevolg van de coronasituatie is Stad Menen nu ook genoodzaakt om haar 3 brainstormsessies voor de opmaak van een nieuw lokaal mobiliteitsplan van 23, 26 en 30 oktober met inwoners uit te stellen.

Schepen van Mobiliteit Patrick Roose keek ernaar uit om samen met inwoners en het studiebureau naar oplossingen te zoeken voor de knelpunten die in fase 1 werden geïdentificeerd. “Jammer genoeg moeten we deze sessies even uitstellen, want samen oplossingen zoeken gebeurt nu éénmaal net iets vlotter als je samen in gesprek kunt gaan. Het aantal inschrijvingen viel echter stil sedert de verscherpte coronamaatregelen werden aangekondigd. We wachten dus beter minstens 1 maand om nieuwe data in te plannen in de hoop dat we in tussentijd samen corona onder controle krijgen. Om de evaluatie van het circulatieplan in Lauwe niet te lang uit te stellen, lanceren we voor alle inwoners een digitale bevraging op onze website www.menen.be (zie hieronder) en op https://samen.menen.be . Hopelijk spreken héél veel inwoners zich uit, want enkel samen kunnen we de verkeersveiligheid en leefbaarheid verhogen”, concludeert een enthousiaste schepen.   

De Stad Menen maakt werk van een nieuw mobiliteitsplan dat samen met de inwoners en verkeersexperten tot stand moet komen. In een eerste fase konden onze inwoners voorstellen doorspelen via het online platform InBeeldapp. Nu gaan we een stapje verder. 

Coronaproof mobiliteitsfora

Eind oktober vinden de mobiliteitsfora plaats. Deze fora vormen een volgende stap in de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan voor de stad Menen. De inwoners van de stad konden dit voorjaar hun ideeën en probleemgebieden aangeven via de InBeeldapp.

Hiermee werden meer dan 400 reacties verzameld die verwerkt werden in de opmaak van een knelpuntenrapport. Het studiebureau Witteveen+Bos is met dit rapport aan de slag gegaan en werkt op dit moment scenario’s uit om de mobiliteit in de stad te verbeteren.

Tijdens de mobiliteitsfora krijgen alle inwoners de mogelijkheid om deze scenario’s af te toetsen en zelf oplossingen voor concrete problemen in te brengen.

De drie fora zijn ingericht met focus op het centrum van Menen, de Barakken en Lauwe & Rekkem. Zo zal onder meer tijdens het mobiliteitsforum van Lauwe & Rekkem het tijdelijk circulatieplan een onderwerp van discussie en evaluatie zijn.

Wegens corona zal het mobiliteitsforum niet doorgaan en naar een later tijdstip uitgesteld worden. Later volgt meer info.

Voor meer vragen mail naar mobiliteitsplan@menen.be