Uitgebreidere dienstverlening vanaf 2 juni

Gepubliceerd op Vrijdag 29 mei 2020

“In het kader van de exitstrategie gaan er volgende week weer meer diensten heropenen: de lokale dienstencentra, bepaalde stadsdiensten verruimen hun openingstijden en ook het bezoek in onze woonzorgcentra start beperkt op. Overal nemen we steeds de nodige maatregelen in acht – ontsmettingsgels, afstanden, circulatie, mondmasker… - om alles veilig te laten verlopen”, benadrukt burgemeester Eddy Lust.

STADHUIS MENEN

Het Stadhuis is altijd open gebleven, maar inwoners konden er enkel terecht op afspraak. Dat blijft voorlopig zo om op een veilige en geordende manier een bezoek aan het Stadhuis te kunnen garanderen.
Vanaf juni herstart ook het ‘zaterdagregime’: zaterdag 6 en 20 juni (de 1ste en 3de zaterdag van de maand) is de dienst Burgerzaken open van 9:30 tot 11:30, maar ook hier enkel op afspraak. Bel voor een afspraak naar 056 529 200.

Openingstijden:
Ma. & Di.: 8:30-12:00
Wo.: 8:30-12:00 & 14:00-17:00
Do.: 8:30-12:00 & 16:00-18:30
Vr.: 8:30-12:00
1ste  & 3de Za.: 9:30-11:30

GEMEENTEHUIS LAUWE

Het Gemeentehuis Lauwe opent op woensdag 3 juni en zal een doorstart maken volgens de gekende openingstijden. Er wordt in Lauwe niet op afspraak gewerkt, maar bezoekers worden wel maar één per één binnengelaten en er is begeleiding door een gemeenschapswacht om alles coronaproof te laten verlopen.

Openingstijden:
Ma. & Di.: 9:00-12:00
Wo.: 14:00-17:00
Do.: 16:00-18:30

LOKAAL DIENSTENCENTRUM (LDC) DORPSHUIS REKKEM

Heropening vanaf dinsdag 2 juni: elke voormiddag kunnen inwoners er op afspraak terecht bij de dienst Burgerzaken. Een afspraak maken kan via 056 527 262. Bezoekers worden gecontroleerd binnengelaten om ook hier een coronaproof circulatie van bezoekers te kunnen afdwingen.
Ook de Sociale dienst gaat (op afspraak) opnieuw van start. En ook het bibfiliaal in het gebouw opent de deuren op maandagvoormiddag en woensdagnamiddag, dit steeds onder begeleiding.
Er zijn natuurlijk wel nog geen groepsactiviteiten in het LDC.

Openingstijden:
Ma. t.e.m. Vr.: 9:00-12:00
Bib ook op wo.: 13:30-17:00

LOKAAL DIENSTENCENTRUM (LDC) ALLEGRO MENEN

In het LDC Allegro blijven de zitdagen voor de Sociale dienst Thuis- en Ouderenzorg, de Thuiszorgdiensten en de dienst Huisvesting gehandhaafd op maandag, woensdag en vrijdagvoormiddag, telkens op afspraak. Er is ook hiervoor een veilige circulatie in het gebouw uitgetekend.
De externe diensten die ook in het gebouw zitten (de Woonclub, Integratie en Inburgering, Huis van het Nederlands, Open School en W13 wijkwerking) kregen het aanbod om een halve dag in voormiddag een zitdag houden. Zij informeren kun doelgroepen hierover rechtstreeks.
Ook hier: nog geen groepsactiviteiten in het LDC.

BEZOEK WOONZORGCENTRA ANDANTE (MENEN) EN CERES (LAUWE)

Schepen voor Zorg Renaat Vandenbulcke: “Vanaf 2 juni kunnen bewoners in onze woonzorgcentra opnieuw, zij het beperkt bezoek ontvangen. Elke bewoner kan 1 bezoeker per week ontvangen. Een bezoek duurt maximaal een half uur. Alle bezoekers worden geregistreerd in een logboek gelegen aan het onthaal. Er worden hiervoor aparte ruimtes voorzien. De veiligheid voor de bewoner en het personeel alsook voor de bezoeker staat centraal. Ook de bezoeken met de babbelbox (tent) blijven doorlopen voor wie met meer dan 1 persoon op bezoek wenst te komen of geen bezoek binnen wenst.”

DE PELIKAAN

Sedert 18 mei is de dagondersteuning van De Pelikaan weer open, weliswaar strikt gescheiden van de werking van de woonondersteuning ‘Claude Vancoillie’. 
Een volledige heropstart is echter nog niet mogelijk: het gaat om een beperkt activiteitenaanbod (bv. geen contactactiviteiten, geen sportactiviteiten in de sporthal…) met een aangepast programma, slechts in een deel van het gebouw. Externe activiteiten conform de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad mogen wel, zoals wandelen in de buurt of in het park. Het maximum aantal gebruikers per dag werd afgestemd op de beschikbare ruimtes en mogelijke personeelsinzet.