Twee stembureaus in Woonzorgcentrum Andante

Gepubliceerd op Zaterdag 09 maart 2019
26 mei 2019
Stemmen

“Met de nieuwe bestuursploeg willen we tijdens de verkiezingen van 26 mei 2019 in het Woonzorgcentrum (WZC) Andante twee stembureaus inrichten. Met dit pilootproject komen we ook tegemoet aan een eerdere vraag van onze Ouderenadviesraad. Op basis van de ervaringen tijdens de verkiezingen van zondag 26 mei gaan we bekijken of het haalbaar is om in de toekomst ook in andere woonzorgcentra stembureaus in te richten”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Tot op heden werd in kieswijk 4 Ons Dorp in basisschool de Duizendpoot (Onderwijsplein in Menen) tijdens de verkiezingen steeds in 5 stembureaus gestemd. Dit pilootproject zorgt nu voor een reorganisatie, waarbij voorzien wordt in de inrichting van twee stembureaus in het Woonzorgcentrum Andante (bureaus 16 en 17) en in de inrichting van drie stembureaus in de school Duizendpoot (bureaus 18, 19 en 20).

Schepen van Participatie Herman Ponnet: “In ons WZC Andantie zullen de bewoners van Andante en de kiezers van de omliggende straten kunnen komen stemmen. In alfabetische volgorde gaat het om de volgende straten: Anneessensstraat, Blekersstraat, Bruggestraat, Buurtweg, Dageraadstraat, Edgar Tinelstraat, Eekhoornlaan, Emiel Vanderveldestraat, Emiel Hullebroeckstraat, Hazepad, Herman Roelstraetelaan, Hermelijnstraat, Meiweg, Noorderlaan, Overwinningsstraat, Peter Benoitstraat, Remi Ghesquièrelaan, Rusthof Ter Berken, Volkslaan, Voskenstraat, Weversstraat, Wezelstraat en Zegestraat. In de drie stembureaus (18, 19 en 20) in school de Duizendpoot zullen de inwoners van Ons Dorp die niet in bovengenoemde straten wonen, kunnen gaan stemmen.”

Gezien het om de reorganisatie van een hele kieswijk gaat – met ongeveer 4.000 kiezers – zal de nodige communicatie gebeuren om alle kiezers op de hoogte te brengen van de plaats waar men moet gaan stemmen.