Triatlon Menen praktisch

Gepubliceerd op Donderdag 03 september 2020
13 september 2020

Op zondag 13 september 2020 staat  een halve triatlonwedstrijd voor individuele atleten en trio’s (zowel dames als heren) op de sportagenda in Menen. Er wordt gezwommen (1900 m) in de Leie met start aan het Vaubanstadion, richting Lauwe (heen en terug). Voor het fietsen (90 km) zijn er 3 ronden (richting Ieper), terwijl het lopen (halve marathon, 21 km) wordt afgehaspeld in 2 toeren richting Wervik. De eerste reeks (de pro’s met Frederik Van Lierde) start reeds om 8:00, de laatste atleten starten om 9:20 en zijn uit het water om 10:10.

Richttijden Frederik Van Lierde: start zwemmen 8:00, start fietsen 8:25, start lopen 10:30 en aankomst 11:45.

Door corona wordt geen publiek toegelaten op het Vaubanstadion. We roepen iedereen op om te supporteren aan de voordeur of vanaf de openbare weg. Denk aan jouw eigen veiligheid en aan deze van de atleten.

Impact openbare weg

Er kan niet geparkeerd worden tijdens de wedstrijd (vanaf zaterdagavond 12/9) in de: Noordkaai, Arsenaalstraat (enkel kant pare huisnummers), Kanonstraat (tussen Arsenaalstraat-Vaubanstraat), Vaubanstraat, Fabiolalaan, Kortrijkstraat (tussen Bruggestraat-J.&M. Sabbestraat), J.&M. Sabbestraat, Wahisstraat, Bevrijdingsplein (enkel de rijbaan, niet het plein zelf), Wervikstraat (tussen Ieperstraat-Lageweg), Wervikstraat (tussen Ringlaan en pad naast woning nr 242), Lageweg (tussen Wervikstraat-Westhoeklaan), Westhoeklaan, Wilgenlaan, Sluizenkaai, Oude Leielaan (parking zwembad beide beuken westelijke kant (naar toegangspoort Rito), Yv. Serruysstraat (tussen site Rito en toegangspoort Technische dienst), Kapucijnenweg, Rijselstraat (tussen Kortrijkstraat-Waalvest). Parking Grote Markt (Groentemarkt) niet bereikbaar.

De organisatie biedt alternatieve parkings aan op de site Reznor (J.&M. Sabbestraat) en site Dupont (Kortrijkstraat ). Ook andere openbare parkings zijn vrij.

Info / www.decospantriatlonmenen.be