Toon je dankbaarheid voor de afvalophalers en parkwachters (en win je eigen vuilniswagen)

Gepubliceerd op maandag 18 november 2019
18 november 201924 november 2019

Hij komt, hij komt, de lieve goede ophaler. En niet een keer per jaar, maar élke week. De ophalers schudden geen zak leeg, maar pakken de jouwe vol afval mee. Op het recyclagepark staan de parkwachters je dan weer bij om correct te sorteren. Dat verdient respect en misschien ook wel een mooie tekening.  

Haal in het gemeentehuis of de bib een tekening op (of maak er zelf eentje) en hang die voor je venster. Dat kan nu al, maar zeker tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter, van maandag 18 t.e.m. zondag 24 november 2019.

Je kan ook een strik aan of rond je afvalzak hangen of er een mooie boodschap op schrijven met een stift. Maar bovenal zijn de ophalers blij als je je afval correct aanbiedt. Geen zakken die meer dan 15 kg wegen, alles correct gesorteerd, geen scherpe of andere gevaarlijke voorwerpen in de zak en alles netjes op tijd voor de deur. 

Win je eigen vuilniswagen

Wie zijn of haar dankbaarheid toont en ons daar via MIROM Roeselare ook een foto van bezorgt, maakt bovendien kans op een éigen vuilniswagen. Een Playmobil-exemplaar voor je (klein)kinderen weliswaar. Scholen die meedoen maken kans op een uitgebreid bezoek van een échte vuilniswagen.  Neem een foto en die deel die voor 1 december op Facebook of Instagram met hashtag #MIROM en #HouHetNet of laad de foto op via de website van MIROM.