Toeristisch inspiratiepunt in oudste, niet-religieuze gebouw van Menen

Gepubliceerd op Vrijdag 28 juni 2024
Toeristisch inspiratiepunt

De stad Menen heeft in samenwerking met CC De Steiger het stadsmuseum 't Schippershof en het museumcafé een grondige upgrade gegeven. Deze vernieuwingen, gericht op het verhogen van de toeristische aantrekkingskracht van de stad, leggen de nadruk op het herinrichten van het museumcafé met onder meer een nieuw terras. Recent kwamen daar speciale voorzieningen bij voor wandelaars en fietsers, waaronder een picknickzone en een fietsherstelpunt. De volledige site wordt hiermee als een toeristisch inspiratiepunt op de kaart gezet.

Nieuwe interactieve wall

De verwezenlijking van dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij het subsidiedossier dat werd ingediend bij de provincie West-Vlaanderen. Dankzij de provincie konden we in de inkom van de klassieke hoofdingang van het oudste niet-kerkelijke gebouw van de stad Menen een interactieve wall installeren boordevol toeristische informatie over onze grensstad.

Vandaag openen we deze interactieve tool plechtig in aanwezigheid van een delegatie van de provincie West-Vlaanderen, waaronder mevrouw Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde bevoegd voor toerisme en recreatie.

Op termijn zullen er nog meer toeristische prikkels voor kinderen worden toegevoegd, evenals een waterfontein, om zo de site nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers van alle leeftijden.

Belang van toeristisch inspiratiepunt

Inspirerende toeristische spots zoals deze zijn van groot belang voor een boeiende grensstad aan de Leie met een rijk erfgoed. Ze bieden niet alleen een meerwaarde voor de lokale bevolking, maar trekken ook bezoekers aan, wat bijdraagt aan de economische en culturele dynamiek van de stad. Menen is trots op haar geschiedenis en erfgoed en blijft investeren in projecten die de stad levendig en aantrekkelijk maken voor iedereen. Het Schippershof is zo een monument waarin naast tentoonstellingsruimtes en een museumcafé nu ook een aantrekkelijk en hedendaags toeristisch inspiratiepunt huist.

De stad Menen bedankt alle partners betrokken bij dit mooie verhaal: de provincie West-Vlaanderen, CC De Steiger én de enthousiaste uitbaters van het museumcafé.