Nieuws - meest recent

Toerisme Menen wenst je alvast een gezond 2019 toe en veel inspirerende momenten. Neem tijd voor elkaar en geniet van een uitstap met vrienden, familie of je vereniging. Denk daarbij ook eens aan de eigen streek en zelfs onze eigen stad. Kom in 2019 eens langs bij de dienst Toerisme in het stadhuis en vraag naar onze nieuwe brochures.

14/10

De Gidsenkring Menen-Wevelgem en de dienst toerisme Menen organiseren op ZONDAG 14 OKTOBER 2018 een wandeling met proevertjes. We doen 5 bekende en minder bekende locaties in Menen aan. Alles gebeurt onder de leiding van gidsen. Zij vertellen over de sites en wat er aangeboden wordt.

Deze gloednieuwe maquette van de Vaubanvestingen in onze stad kreeg een plaats vlakbij de Grote Markt, op het (verkeersvrije) pleintje tussen het stadhuis en het postgebouw. De maquette meet 120 bij 90 cm en is verankerd in een sokkel. Later is het de bedoeling de maquette te integreren op of nabij de nieuwe Leiebrug in de Rijselstraat.

Nu beschikbaar: de nieuwe brochure ‘Pleziervaart en waterpret’ met daarin alle info voor zomers waterplezier en een overzicht van de boottochten op de Leie deze zomer. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan vanaf de maand mei via de dienst Toerisme.

De koude wintermaanden lopen op hun einde. De eerste zonnestralen geven al een gevoel van prille lente. Dat doet je goesting krijgen om er eens met het gezin, familie en vrienden op uit te trekken. Laat je inspireren door de nieuwe brochures van Westtoer: Leiestreek magazine 2018, Magazine en toeristische kaart Brugs Ommeland, Streekpocket Westhoek “De grote goesting” of de Troevenkaart van de kust.

Na haar aangrijpend eerbetoon aan de verdwijnende volkscafés in de Westhoek in ‘Bedankt en Merci’ waagde de Meense Kat Steppe zich in 2011 aan een reportage over de stedelijke begraafplaats in de Zandputstraat. Ondertussen wordt Kat Steppe alom geprezen als regisseur van ‘Goed Volk’ en ‘Taboe’. De DVD ‘Ik vergeet u nooit’ is nog steeds te koop in het stadhuis van Menen.

Ook in augustus heeft Toerisme Menen een uitgebreid programma op poten gezet. Bekijk het hier en noteer in je agenda! Gedetailleerde info over deze activiteiten vind je op https://www.menen.be/agenda/search

De dienst Toerisme is sinds 1 april 2017 verhuisd naar het Stadhuis van Menen. Onze nieuwe onthaalbalie komt in de aula naast de balie van Ruimtelijke Ordening. Samen met de dienst Evenementen kijken we er naar uit je te verwelkomen op onze activiteiten en je wegwijs te maken in het toeristisch aanbod van onze stad.

07/05

Dagtocht op het vertrouwde fietsnetwerk over grotendeels landelijke en verkeersluwe wegen. Onderweg hou je meermaals halt: je proeft van het lekkers dat de Leiestreek te bieden heeft en ontdekt interessante en verrassende plekjes waar je misschien het bestaan nog niet van afwist. Gegarandeerd een leuke dag!

04/03

Vaak wordt beweerd dat er in Menen niet veel te zien valt. Met een tentoonstelling en een boek 'Menen, verrassende grensstad aan de Leie' wil Jan Yperman het tegendeel bewijzen. Weinig steden in West-Vlaanderen kunnen immers bogen op een dergelijk rijk erfgoed.