Tentoonstelling Steffie Wastyn

31/08>29/09

Bibliotheek Menen nodigt je vriendelijk uit op de opening van de tentoonstelling ISFLAK op vrijdag 31 augustus 2018 om 18u30. ISFLAK toont beeldend werk van Steffie Wastyn, al vele jaren vrijwilliger in de bib.

Dominique Nuyttens, coördinator van De Zandberg, zal de werking van de Kunstwerkplaats toelichten. Lara Jakoba Breine, kunstenaar, illustrator en artistiek mentor, interpreteert het werk van Steffie.

Bibliotheek Menen biedt een drink aan. Iedereen welkom.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 1 tot en met zaterdag 29 september 2018 in bibliotheek Menen.

Steffie Wastyn is een 26-jarige kunstenares die sinds september 2012 in de Kunstwerkplaats werkt. Ze is de oudste dochter uit een Lauws gezin. Steffie is introvert. Bedachtzaam tast ze horizonten af. Ze houdt van tekenen en aquarelleren, maar ook van lino en drukken met droge naald.

Haar werk in porselein is niet typerend voor de keramiek. Het is repetitief, ritmisch en zorgt voor een ervaring van herkenning, rust en overzicht. Steffie maakt met grote gedrevenheid atypische sculpturen in Chinees porselein, het zijn bouwsels... Ze zet aan elkaar. Ze laat groeien.... in reeksen, die ze in groepjes zet, afgelijnd.

Dit boetseren is abstract. Maar ze nestelt zich niet in een technische beheersing van de materie. Ze draagt uiteindelijk haar creatie over aan een bakproces dat ze niet meer in de hand heeft.

Aangemaakt op: 09/08/2018