Structureel onderhoud wegenis in Menen, Lauwe en Rekkem

Gepubliceerd op Donderdag 05 augustus 2021

 Stad Menen houdt een stand van zaken bij van het verouderingsproces van haar gemeentelijke wegennet en voetpaden. Op basis van deze gegevens selecteren we dan jaarlijks de trajecten waarvan het wegdek of het voetpad vervangen dient te worden.

Komende weken worden daarom de Voskenstraat vanaf Bruggestraat tot voorbij Wezelstraat (inclusief wegwerking van een wegverzakking), de Wevelgemstraat tussen huisnummers 42 en 88, de Buurtweg tussen H. Dunantlaan en Bruggestraat en de Koningstraat met zijstraten West- en Kortestraat aangepakt. Alle nutswerken rond de Bramier in de Spoorwegstraat zijn nu ook klaar waardoor er een definitieve asfaltering kan gebeuren vanaf het kruispunt met de Dronckaerstraat tot aan de spoorweg.

De voetpaden van de Wezel- en Hermelijnstraat werden dit jaar al volledig vernieuwd door Veerkracht 4 en nu zijn ze aan de slag in de Oudstrijderslaan. Schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose besluit: “We verhoogden ons investeringsritme voor het structureel onderhoud van onze voetpaden en wegen tot een jaarlijks bedrag van 730.000 euro."