Start inschrijvingen coronaproof speelpleinwerking 2021

Gepubliceerd op Donderdag 31 december 2020

“2020 was een bewogen jaar. In 2020 werd veel flexibiliteit verwacht van iedereen. Het was een jaar van bubbels, handen wassen en mondmaskers. Maar wij blikken met onze Jeugddienst ook terug op een jaar met een krokus- en zomervakantie vol speelplezier op de speelpleinwerkingen van Menen, Lauwe en Rekkem! Maar liefst 684 kinderen speelden mee op één van de drie speelpleinwerkingen. Dit onder de vleugels van meer dan 150 animatoren. Wij danken alle ouders voor het vertrouwen in onze speelpleinwerkingen en onze animatoren en hopen al die blije kindergezichtjes in 2021 terug te zien”, zegt burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Jeugd.

CORONAPROOF IN GEMEENTESCHOLEN LAUWE EN REKKEM

COVID-19 dwong ons ertoe om de speelpleinwerkingen in 2020 op een andere manier te organiseren. Voor Lauwe en Rekkem betekende dit dat de speelpleinwerkingen uitweken naar de gebouwen van onze gemeentescholen De Wonderwijzer (Lauwe) en Barthel (Rekkem). De speelpleinwerkingen organiseren in schoolgebouwen leverde veel opportuniteiten daar deze locaties kindvriendelijk zijn ingericht.

Burgemeester Lust: “We zijn dan ook zeer blij te kunnen meedelen dat we samen met de schooldirecties tot een overeenkomst konden komen, zodat de leegstaande schoolgebouwen tijdens vakantieperiodes vanaf 2021 ook de vaste stek worden van de speelpleinwerkingen in Lauwe en Rekkem. Multifunctioneel gebruik van de stedelijke gebouwen is de toekomst en daar geven wij met de speelpleinwerkingen graag het voorbeeld.”

CORONAPROOF IN PARK TER WALLE MENEN

Voor de speelpleinwerking van Menen verandert er niets, deze zal zijn vaste stek in Park Ter Walle houden.

Hoog tijd dus om vooruit te kijken naar 2021 met hopelijk evenveel speelplezier. Beginnen doen we met de krokus- en paasvakantie.

Burgemeester Lust: “Vanaf 7 januari om 14:00 kunnen zowel kleine en minder kleine (b)engels inschrijven via het inschrijvingsplatform https://reservaties.menen.be. Voor wie het echt niet lukt om digitaal in te schrijven, is er de mogelijkheid vanaf 7 januari langs te komen op de Jeugddienst op woensdagnamiddag en donderdagnamiddag, telkens van 14:00-17:00 of op afspraak. Meer nog: vanaf 2021 zal het ook mogelijk zijn om in te schrijven voor speelpleinwerking ’t Skepke in Rekkem. Deze speelpleinwerking werd tot voor kort steeds privaat georganiseerd door een groep enthousiastelingen, maar valt vanaf heden onder de stedelijke vleugels. Wij zullen als stad deze werking verder zetten en bedanken dan ook iedereen die de voorbije jaren zijn/haar steentje bijdroeg om van de werking te maken wat ze nu is. Bedankt!”

Op de speelpleinwerkingen lopen vaak tovenaars en magiërs, maar de échte toekomst voorspellen lukt hen helaas nog niet. Daarom werd beslist het zekere voor het onzekere te nemen en de speelpleinwerkingen tijdens de krokus- en paasvakantie te organiseren in corona-modus. Alle informatie betreffende de werking, bubbelverdeling en coronamaatregelen kan je terugvinden via www.menen.be/speelpleinwerking.

“Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, een gigantische dankjewel aan alle animatoren voor hun enthousiasme waarmee ze het afgelopen jaar al deze kinderen een fantastische tijd gaven. De animatoren van afgelopen zomer moesten helaas de bedankingsbarbecue missen door de COVID-19 maatregelen, maar werden afgelopen week op gepaste wijze bedankt met een kerstattentie in de brievenbus”, besluit burgemeester Eddy Lust.