Stad Menen, waar je… feest!

Gepubliceerd op Donderdag 17 februari 2022

“De stadsevenementen die onze diensten eind vorig (Kerst in Lauwe) en begin dit jaar (Nieuwjaarsloop en Carnaval) hadden voorbereid, vielen om de gekende coronaredenen in het water. Uitstel is echter geen afstel. We beloofden de events in 2022 her op te vissen van zodra dat weer kon. Welnu, het is zover: we verrassen inwoners én bezoekers van onze stad Menen binnenkort met een aantal nieuwe evenementen”, zegt een enthousiaste schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele.

Carnavalskermis in maart én Carnaval Solar op 2 juli

Het kindercarnaval, de verkiezing Prins Carnaval én de stoet konden/kunnen anno 2022 niet plaats vinden. Schepen Vandecasteele: “Toch organiseren we de Carnavalskermis van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 maart voor onze kinderen. Dat brengt extra sfeer en gezelligheid in ons stadscentrum. Op zaterdag 2 juli organiseren we dan samen met onze lokale carnavalsverenigingen een zomercarnavalsfeest op de Grote Markt, dit in het kader van ons zomeraanbod Boulevard Solar. In nauw overleg met onze carnavalisten werken we iets leuks uit.”

Vijgen Na Pasen in Lauwe op 23 april

Op zaterdag 23 april staat een alternatief voor Kerst in Lauwe (normaal voorzien 11 december 2021) gepland: Vijgen Na Pasen in Lauwe. “Verenigingen uit Groot-Menen zijn zoals tijdens Kerst in Lauwe welkom om een standje uit te baten op de Plaats, een rommelmarkt voor en met inwoners van Groot-Menen vervangt dan weer de kerstmarkt zelf, terwijl straatanimatie (voor een groot deel van eigen bodem!) voor de vrolijke noten zorgt. Ook het Applauws betrekken we in het verhaal: daar voorzien we animatie voor onze allerkleinsten”, gaat schepen Vandecasteele verder.

Sfeermarkt en Urban Flower Run op 30 april

Op zaterdag 30 april organiseren onze vrijetijdsdiensten een Sfeermarkt mét de 1ste Urban Run (eerst voorzien op 14 januari tijdens de Nieuwjaarsloop). “De Sfeermarkt (vroeger Bloemenmarkt) stoppen we na 2 geschrapte edities in een nieuw kleedje, koppelen we aan de wekelijkse zaterdagmarkt, aan een wandeling voor nieuwe inwoners én aan de Urban Flower Run, een recreatieve loop door het hart van onze stad doorheen openbare gebouwen en alle secundaire scholen van om en bij de 6 km. Een primeur voor onze stad om naar uit te kijken”, besluit schepen Vandecasteele ook bevoegd voor Sport.

Een natje en/of een droogje aan de man en vrouw brengen met jouw vereniging tijdens Vijgen Na Pasen in Lauwe? Een bloemen- of plantenverkoop organiseren met het oudercomité van jouw school tijdens de Sfeermarkt? Andere leuke ideeën om een bijdrage te leveren tijdens deze events? Neem contact op met evenementen@menen.be of 056 529 250.

Inschrijven voor de Urban Run op 30 april? Binnenkort alle info op www.menen.be.

Zie ook