Stad Menen ondersteunt lokale handelaars

Gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2020

“Onze horeca kreeg vorige week het nieuws te horen dat ze even de deuren moeten sluiten. Meteen zijn vele getroffen zaken, zoals bij de eerste golf in maart, aan de slag gegaan om zich op alternatieven te gaan richten. Met onze stad Menen willen we elk initiatief van lokale handelaars maximaal ondersteunen: dus ondernemen we meteen actie”, zegt schepen van Lokale Economie Virginie Breye.

Lokale horeca in de kijker

Begin deze week hebben de stadsdiensten de horecazaken bevraagd of zij een alternatief voorzien, bijvoorbeeld in de vorm van take away. Schepen Breye: “Iedereen kan zijn informatie bezorgen via www.menen.be/formulieren/registreer-uw-horecazaak. Op www.menen.be/corona/koop-lokaal bieden we een overzicht mét geografische situering van alle genomen initiatieven.”

Faciliteren klantvriendelijke buitenwachtruimte

Sedert de eerste besmettingsgolf moeten klanten wegens de beperkte maximumcapaciteit van handelszaken vaak buiten wachten tot ze binnen mochten. Sinds half maart was het meestal prima weer: een meevaller in dergelijke situatie. “Maar in deze herfstmaanden is het toch minder aangenaam om in regen en wind buiten te moeten wachten. Daarom dat we ook hierop met het stadsbestuur anticiperen: handelaars kunnen een deel van de publieke ruimte voor hun zaak op een veilige manier overkappen met een tent of zuil, zodat hun klanten op een ‘droge’ manier hun beurt kunnen afwachten”, laat schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose weten. “Het schepencollege keurde vandaag de eerste aanvragen in onze stad hiertoe goed. Wie dat wil kan hiertoe een aanvraag richten aan het stadsbestuur. We rekenen hiervoor geen innamekost aan net zoals we dit niet deden bij de terrasuitbreidingen afgelopen zomer. Ik voeg er nog aan toe dat we met de stad hebben beslist om alle huidige terrasvergunningen inclusief de uitbreidingen integraal én kosteloos te verlengen tot de aanvang van het nieuwe terrasseizoen op 1 maart 2021. Wat toch ook een duwtje in de rug betekent voor onze horeca van zodra die kan heropenen”, besluit schepen Roose.