Stad Menen neemt extra maatregelen in de strijd tegen corona

Gepubliceerd op Dinsdag 13 oktober 2020

Op advies van de stedelijke crisiscel van 12 oktober 2020 en van de medisch expert waaruit blijkt dat de cijfers in Menen heel slecht zijn, raadt het stadsbestuur aan alle verenigingen de organisatie van evenementen sterk af tot de cijfers voor onze stad terug verbeteren. Daarom annuleert de stad zelf ook evenementen zoals de kermis in Menen, dag van de jeugdbeweging, kerst in Lauwe, kerst in Menen… Het zwembad Badhuis sluit zijn deuren vanaf woensdag aanstaande voor het publiek. Scholen en clubs blijven echter welkom. 

Wij rekenen op de verantwoordelijkheid van het bestuur van elke vereniging om zich te beperken tot de hoofdactiviteit zoals matchen, namiddagactiviteit van de jeugdbeweging of de cultuurvoorstelling. 
De medisch experten stellen vast dat de meeste besmettingen zich al te vaak voordoen bij randactiviteiten waar er drank of eten genuttigd wordt. 
Wij vragen dus alle verenigingen zich te beperken tot de kernactiviteit van de organisatie/vereniging en om met hun bestuur ernstig te overwegen of ze de drankgelegenheid hierbij niet beter even stopzetten.
Met het stadsbestuur blijven we de cijfers sterk opvolgen. Wij beseffen dat dit geen aangename boodschap is, maar alleen samen kunnen we de curve weer doen dalen. 
 
Morgen schrijven we alle besturen van verenigingen persoonlijk aan. 
Wie als organisator al een evenementenaanvraag indiende, vragen wij om annulaties en aanpassingen door te geven aan de dienst Evenementen via evenementen@menen.be

Met de stadsdiensten blijven we beschikbaar voor alle vragen en bezorgdheden van verenigingen.