Stad Menen neemt akte van mededeling over materniteiten

Gepubliceerd op Donderdag 16 januari
baby

“Met onze Stad Menen zetten we in op een warm Menen. En een warm Menen, dat start bij de geboorte van onze allerkleinste inwoners. We vernemen vandaag in de pers dat het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg zegt dat 17 kleine materniteiten zonder problemen gesloten kunnen worden. Daarbij ook de materniteit in AZ Delta campus Menen,” zegt een bezorgde burgemeester Eddy Lust.

Het Kenniscentrum heeft berekend dat een materniteit jaarlijks minstens 557 bevallingen moet uitvoeren om kostenefficiënt te zijn.
Schepen van Welzijn Angelique Declercq klinkt strijdvaardig: “De Stad Menen neemt akte van dit nieuws én we ondernemen meteen actie: te beginnen met ons goed te informeren. Daarna zullen we alle zeilen bij zetten om de materniteit in Menen, die vorig jaar voor het eerst sinds 1996 meer dan 500 bevallingen telde, te behouden. We vinden namelijk dat je in de zorg niet alleen naar kostenefficiëntie moet kijken, maar ook andere factoren in rekening moet brengen: het gaat immers over mensen, niet alleen over centen.”