Stad Menen koopt nieuwe veegmachine

Gepubliceerd op vrijdag 30 april 2021

“Met de stad Menen blijven we inzetten op netheid in het straatbeeld. Onze inwoners en bezoekers moeten hiertoe bijdragen, maar ook als lokale overheid leveren wij op dat vlak inspanningen. Zo kochten we net een nieuwe veegmachine om onze straten proper te houden”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

Netheid vertaalt zich in vele acties. Onze groene ridders zijn dagelijks in de weer om zwerfvuil en sluikstort uit de publieke ruimte te bannen. De gemeenschapswachten die nu in alle wijken aanwezig zijn, blijven onze oren en ogen om samen met inwoners een hogere netheid na te streven.

Schepen Roose: “Het afgelopen jaar was de uitdaging niet min: veel bewoners herontdekten door corona onze publieke ruimte en ook takeaway is een gekend begrip geworden. In combinatie met het mooie weer had dit alles tezamen een grote impact op ons openbaar domein. Toch slaagde de stad Menen erin om het voorbije jaar de netheid te verhogen: groene ridders én vele Mooimakers versterkten elkaars slagkracht tegen zwerfvuil. Ik wil iedereen hiervoor nogmaals ten zeerste bedanken.” 

Vandaag verhoogt de stad Menen nogmaals haar bijdrage in de netheidsaanpak. De huidige veegmachine is 7 jaar oud - halfweg haar levensduur - en wordt vandaag versterkt met een gloednieuw toestel (Kärcher MC250, 154.795,30 euro) dat dankzij zijn compactheid nog wendbaarder is op voet- en fietspaden en ook op pleintjes. 

“Vanaf nu is de stad klaar om in iedere straat in onze stad te kunnen vegen. We herinneren er iedereen trouwens aan dat het beheer van het voetpad tot de verantwoordelijkheid van de bewoners behoort. Ondertussen zullen wij dankzij deze nieuwe investering ook meer trajecten kunnen aanpakken. Niets triestiger dan een lekke band oplopen door glas of steentjes op het fietspad. Willen we met de stad Menen meer fietsers in onze stad, dan moeten we hen ook faciliteren en propere fietspaden aanbieden”, besluit schepen Roose. 

Specificaties nieuwe veegmachine:

  • type: Kärcher MC250 compacte veegmachine
  • leverancier: Kärcher Ternat
  • kostprijs: 154.795,30 euro (incl. BTW)
  • inhoud vuilcontainer: 2,5 m³
  • voorzien van 3e borstel 
  • voorzien van waterrecuperatiesysteem