Sportfeest te Wervik

Gepubliceerd op Donderdag 06 februari 2020
10 april 2020

Beleef op vrijdag 10 april een aangename sportnamiddag met tal van activiteiten. Het sportfeest biedt diverse sportactiviteiten aan, onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers.

  • Wanneer: vrijdag 10 april van 13.30 tot 16.30uur
  • Wie: alle personen met een lichte of matige mentale beperking. Zowel jongeren als volwassenen uit de gemeente Ledegem, Lendelede, Menen, Wervik of Wevelgem (of omliggende gemeenten).
  • Prijs: € 2,00 per persoon, ter plaatse te betalen
  • Waar: sportcentrum De Pionier – Gosserieslaan 6 -  Wervik
  • Kledij: sportkledij en propere indoorsportschoenen neem je mee, om ter plaatse aan te trekken
  • Inschrijven: op voorhand inschrijven is noodzakelijk via sport@wervik.be. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 3 april.

Welke sporten: 

Voetbal is wereldwijd een populaire sport. PANNAVOETBAL is een variant van straat voetbal, gespeeld 1 tegen 1 of 2 tegen 2, binnen een opblaasbaar ‘panna-veld’, hierdoor kan de bal niet wegrollen.

KARATE is een sport voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. De karate oefeningen worden speciaal opgesteld voor jullie en er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden.

CURLING wordt gespeeld op een lange, gladde mat. Twee teams nemen het tegen elkaar op. Ze schuiven hun blauwe of gele kegels over de mat en proberen ze zo dicht mogelijk bij de witte stip op het einde van de mat te krijgen. 

G-GYM. Tijdens een gevarieerd en kleurrijk parcours zullen we springen, ons evenwicht oefenen, klimmen, kruipen en nog zoveel meer. De oefeningen worden gegeven op en met de turntoestellen in onze veilige en aantrekkelijke turnzaal.

ATLETIEK: 60m lopen, verspringen en speerwerpen. Wie kan er het snelst lopen of het verst werpen met een ‘aangepaste’ speer? Wie springt er  een nieuw record in de verspring-zandbank? Deze 3 atletieknummers oefenen we op de nieuwe atletiekpiste aan het sportcentrum De Pionier.

CLIPDANCE: dansen op de allernieuwste hits.