Sportclub in de kijker: Decospan Volley Team Menen

Gepubliceerd op Maandag 17 januari 2022

In 1951 besloot een vriendengroep uit Menen om met een ploeg in te schrijven in de Belgische volleybalcompetitie. Het was de start van ondertussen 70 jaar volleybal in Menen. 

Door de jaren heen is er veel veranderd. Zo begint de jeugd vandaag op steeds jongere leeftijd te volleyballen en wedstrijden te spelen. Ook Decospan Volley Team Menen volgt die evolutie, zodat we nu ploegen hebben in alle leeftijdscategorieën, van U9 tot U19. Daarnaast kunnen de allerkleinsten in onze Bewegingsschool al vanaf 5 jaar kennismaken met de beginselen van volleybal. Aansluitend op onze jeugdploegen beschikken we over een herenploeg in Promo 1 en Promo 3. Het uithangbord van de club is uiteraard ons team in Liga A. Al meer dan 20 jaar is de ‘eerste ploeg’ een vaste waarde op het hoogste niveau die het in de eigen Hel van Mjiende ook absolute toppers als Knack Roeselare en Greenyard Maaseik moeilijk maakt.

Wie van om het even welke leeftijd Interesse heeft  in volleybal kan info inwinnen bij Emilien Breyne op b.emilien@skynet.be.