Speelpleinwerking Menen heet voortaan 't Speelbeest

“Met de realisatie van zaal Park Ter Walle verhuisde ook onze stedelijke Jeugddienst naar het nieuwe gebouw. Ook onze twee speelpleinwerkingen (D’n Molshoop en Sproetel) hebben we tot één werking hervormd én naar het Park Ter Walle gehaald. De speelpleinwerking Menen krijgt nu een nieuwe naam én een nieuw logo: we hebben het voortaan over speelpleinwerking 't Speelbeest”, zegt een tevreden schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.

NIEUWE NAAM, NIEUW LOGO

De naam 't Speelbeest haalde het uiteindelijk, omdat die beschrijving het beste verwijst naar het recht tot spelen. De ultieme bestaansreden eigenlijk van de stedelijke speelpleinwerkingen. De naam 't Speelbeest sluit bovendien mooi aan bij die van de stedelijke speelpleinwerking in Lauwe, De Speelveugel. Het team Communicatie Stad & OCMW Menen ontwikkelde op basis van een getekend ontwerp van de hand van Faye Lepere ook een passend logo dat de speelpleinwerking Het Speelbeest Menen in de kijker moet zetten.

ONLINE INSCHRIJVEN

Schepen Vanryckegem: “Onlangs lanceerden we met onze stedelijke Jeugddienst de mogelijkheid om online in te schrijven voor onze speelpleinwerkingen. En we stellen vast dat heel wat ouders vlot die digitale weg vinden: voor de paasvakantie zijn gemiddeld 130 kinderen per dag ingeschreven! Ook kunnen de ouders via https://reservaties.menen.be vanaf 16 april al inschrijven voor de zomervakantie.”

ANIMATOREN: MOTOR VAN SPEELPLEINWERKING

Tijdens de paasvakantie kunnen/konden de stedelijke Jeugddienst rekenen op een 17-tal animatoren per dag. Het grote enthousiasme en de dagelijkse inzet van onze animatoren zorgen er voor dat de stad Menen een topwerking heeft! “Zij doen dit op vrijwillige basis en daarom zetten we hen af en toe in de bloemetjes. Zo bedanken we hen jaarlijks met een bedankingsreceptie, een gadget en doen we samen teambuildingsactiviteiten”, besluit schepen Vanryckegem.

Zie ook

J. en M. Sabbestraat 163 A
8930
Menen
056 529 237
Nu open
Meer
Alles weergeven
Aangemaakt op: 11/04/2018