Speel&Beweegparcours in Menen, Lauwe en Rekkem

Gepubliceerd op donderdag 23 juli 2020

“Meer inwoners, jong en oud, op meer plaatsen aan het bewegen zetten. Het is een met vet onderstreepte beleidsdoelstelling in ons meerjarenplan Samen Menen Maken. Vandaag stellen we in dat kader onze nieuwe Speel&Beweegparcoursen voor in Menen, Lauwe én Rekkem”, zegt een tevreden schepen van Sport Herman Ponnet.

Alerte inwoners zagen waarschijnlijk al de verschillende nieuwe kleurrijke borden, spelletjes op de grond en spe(e)ltoestellen in zowel Menen, Lauwe als Rekkem. Wel, dat zijn de elementen van de 3 Speel&Beweegparcoursen die onze dienst Jeugd & Sport concretiseerde.

Schepen Ponnet: “Meer mensen in beweging brengen: het is een uitdaging van formaat in deze digitale tijden. Daarom dat wij ervoor hebben gekozen om de beweegprikkels naar de mensen te brengen, door ze effectief in onze publieke ruimte te plaatsen. Het is een ander uitgangspunt, dan de mensen via ons rijke sportverenigingsleven naar onze sportinfrastructuur te lokken. Bewegen op onze nieuwe parcoursen is vrijblijvender, kun je met het ganse gezin doen op elk moment van de dag.”

Er zijn 3 speel- en beweeglussen met opdrachten, sport- en spe(e)ltoestellen allen tussen de 3 en 4,5 km. Dit project kost 30.000 euro. De parcoursen kun je ontdekken op www.menen.be/speel&beweeg. Er zijn ook folders te verkrijgen in onze openbare gebouwen.

“Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief samen met het bestaande sportaanbod vanuit onze sportclubs meer mensen in beweging zal brengen. Het is een leuke alternatieve aanvulling, een beetje zoals de Runnin’ City App die we onlangs ook presenteerden: het zet ons op een andere manier aan het bewegen”, besluit schepen Ponnet.