SMS/APP-parkeren vanaf februari 2018

Toen de stad Menen vorig jaar een nieuw parkeerplan invoerde, voegde het er meteen aan toe dat dit plan na 1 jaar zou worden geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Eind 2016 werd het bestaande parkeerplan vereenvoudigd door het hantering van een uniform tarief voor alle parkeerzones van 0,70 eurocent per uur, een uitbreiding van de blauwe zone én de uitbreiding van het gratis kwartier naar een gratis halfuur.

Verbeteringen doorvoeren

Uit de evaluatie van het parkeerplan kwamen nieuwe verbetermogelijkheden naar voren. Zo worden vanaf 2018 de blauwe zones ‘Station’ en ‘Stationsomgeving’ samengevoegd zodat bewoners met een bewonerskaart in beide zones hun auto kunnen parkeren. Ook de signalisatie van die blauwe zones wordt aangepakt, zodat dit voor alle bestuurders duidelijk wordt. Daarnaast wordt de betalende (paarse) zone in het centrum met de Bruggestraat, Donkerstraat en Esplanadestraat uitgebreid.

Elektrische laadpalen

Vanaf februari 2018 kun je per SMS of via een app betalen voor een parkeerticket. Bovendien werden op de Grote Markt (Groentemarkt) twee laadpalen voor elektrische wagens geïnstalleerd. De parkeertijd op die twee parkeerplaatsen is onbeperkt en gratis.

Een overzicht met alle betaalmogelijkheden en hoe het werkt vind je hier (klik hier)