Samen Mooimakers voor een propere stad

Mooimakers

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De Lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

WAT DOET MOOIMAKERS?

Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken. We geven uitvoering aan het beleid rond zwerfvuil en sluikstorten.

WAT KAN JIJ DOEN?

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Word een Mooimaker en claim je propere plek. Overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.
Je registreren als Mooimaker kan via www.mooimakers.be/actiekaart of kom langs op de dienst Omgeving (Stadhuis, Menen). Kies een traject of een plaats die je eenmalig of langdurig wil opruimen. Dat kan gaan om je straat, een buurt, een speelplein… Voor opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken) kan je eveneens bij de stedelijke dienst Omgeving terecht.

IEDEREEN IS EEN MOOIMAKER

Jij bent ongetwijfeld ook een Mooimaker. Mooimaker zijn is namelijk helemaal niet moeilijk. Er zijn 1.000 en 1 manieren om een Mooimaker te zijn. Door je afval simpelweg in de vuilnisbak te gooien, of in je handtas. Door je kauwgom door te slikken of door je afval niet uit je auto te gooien. Doe mee en hang een poster voor je raam. Laat iedereen weten wat voor Mooimaker jij bent. Deze posters zijn gratis te verkrijgen op de stedelijke dienst Omgeving of via www.mooimakers.be/zomercampagne.