RecupHub laat je spullen langer leven

Gepubliceerd op Zaterdag 26 augustus 2023

Je spullen langer laten leven en minder afval creëren. Dat kan dankzij de samenwerking tussen RecupHub, een initiatief van De Kringloopwinkel, en de intercommunale Mirom Menen. De organisatie van workshops, Repair Cafés en inzamelmomenten past helemaal in het plaatje.

Meer circulariteit is een belangrijke stap om meer duurzaamheid te creëren en het milieu minder te belasten. Je kan hieraan bijdragen door je spullen niet weg te gooien, maar ze te herstellen of ze een andere functie te geven als ze beschadigd of defect zijn.

Repair Café

Weet je niet hoe je elektro of een fiets… kan herstellen? Geen nood. Je kan hiervoor terecht bij een Repair Café. In de komende periode vinden nog twee Repair Cafés plaats:

  • 23 september van 14u – 17u in OC Applauws, Kon. Astridlaan 44 in Lauwe.
  • 9 december van 14u – 18u, Dorpshuis, Plaats 30 in Rekkem

RecupHub organiseert ook workshops, die je helpen om op een creatieve manier aan upcycling te doen. Benieuwd? Dit is alvast een workshop die je niet wilt missen:

  • Creatie met klein decoratiemateriaal – 25 november van 14u – 17u in OC Applauws, Kon. Astridlaan 44 in Lauwe. Je leer hoe je van een oude vaas, kader, bloempot… opnieuw een blikvanger maakt. Meer info en inschrijven via www.dekringloopwinkel.be/recuphub

Het volledige activiteitenoverzicht vind je eveneens op www.dekringloopwinkel.be.recuphub

Inzamelmomenten klein gerief

Je oude spullen een tweede kans geven is ook een heel effectieve manier om bij te dragen tot meer circulariteit. En duurzaam is het zeker: wist je dat 1kg hergebruikte goederen gelijk staat met 1kg minder CO2 uitstoot?

Je kan kleine spullen – huisraad, speelgoed, boeken... - die je niet meer gebruik schenken aan De Kringloopwinkel. Dat kan tijdens inzamelmomenten die De Kringloopwinkel en Mirom Menen samen organiseren. Op zaterdag 16 september staat een team van De Kringloopwinkel voor je klaar:

  • 9u – 12u op Lauwe Plaats
  • 13u – 16u op Rekkem Plaats

Door te schenken steun je ook de sociale tewerkstelling van De Kringloopwinkel.