Participeer samen met ons op Super Monday

Gepubliceerd op Vrijdag 20 oktober 2023
04 december 2023

Onze participatieavonden gaven ons reeds het Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen, de World Cleanup Day en het Wereldkeukenfestival. De Warmste Week komt er ook nog aan. Dit gebeurde door een samenwerking tussen burgers en Stad Menen. Andere ideeën zijn nog in volle ontwikkeling. Op maandag 4 december vanaf 19:30 organiseren we opnieuw een participatieavond in CC De Steiger. Kom je ook? Als je zin hebt om mee te denken over Menen, Lauwe en Rekkem, ben je welkom! 

Dit zijn de ideeën die we zullen bespreken op maandag 4 december: 

Triatlon

Een triatlon in 2024

De afgelopen vier jaar heeft een triatlonwedstrijd veel inwoners op de been gebracht: sporters, supporters, nieuwsgierigen, vrijwilligers en organisatoren. Onlangs besloten de organisatoren om te stoppen en de fakkel door te geven. We hebben hun draaiboeken en hun contacten.

Daarmee moet het mogelijk zijn om een nieuwe, kleinschaligere trialtonwedstrijd te organiseren met dezelfde drijfveer: mensen in de straten van Menen samenbrengen. 

Middernachtbibliotheek

Middernachtbibliotheek

Van ‘Night at the museum’ heeft iedereen wel al eens gehoord, maar ken je ook ‘Middernachtbibliotheek’?

Die nacht zijn kinderen baas in de bibliotheek van Menen tijdens een magische overnachting tussen de boekenrekken. Wil je dit project graag mee vorm helpen geven? 

Lokaalmarkt

Organisatie lokaalmarkt

Bij de laatste bijeenkomst hadden we het idee om een lokaalmarkt te organiseren. Een markt met producten en diensten uit onze stad en omgeving.

Ben jij een ambachtelijke duizendpoot of verkoper van een Meens product

Wereldkeukenfestival

Wereldkeukenfestival

Het wereldkeukenfestival vond deze zomer voor het eerst plaats. De werkgroep is blijven verderwerken. 

Er zijn plannen om ook in de toekomst culturen samen te brengen in een vrolijk geheel. De werkgroep zet de deuren open en nodigt iedereen uit om het volgende festival te helpen vormgeven.

Vakantieopvang

Vakantieopvang

Vele ouders krabben al eens in hun haren naarmate de vakantie nadert. Jaar na jaar wordt de opvangpuzzel gelegd: een dagje naar de grootouders, op kamp met de jeugdbeweging, een sportkampje hier en een knutselnamiddag daar, … Het is jullie misschien niet onbekend.

Maar wat als de krachten gebundeld worden? Schuif bij ons aan tafel en geef het vakantieopvang-aanbod in Menen, Lauwe en Rekkem mee vorm.

Schrijf je hier in voor Super Monday!

Identiteit
Aan welke projecttafel wil je deelnemen?