Parking woonzorgcentrum Ceres afgewerkt

Gepubliceerd op Vrijdag 05 juni 2020

“Vorig jaar hebben we ons woonzorgcentrum Ceres in Lauwe geopend. Na Andante in Menen, het 2de splinternieuwe woonzorgcentrum in onze stad dat alle hedendaagse normen rond zorg voldoet. Hier in Lauwe moest in een 2de fase van de realisatie de omgeving nog worden afgewerkt op de plek waar het oude rusthuis stond”, zegt schepen voor Zorg Renaat Vandenbulcke.

Na de verhuis van de bewoners naar de nieuwe woonzorgvleugel in Ceres, werd het voormalige rusthuis St-Gerardus afgebroken. Zo kwam ruimte vrij voor de cafetaria, burelen, polyvalente zaal, kapsalon én een parking.

Schepen Vandenbulcke: “Die 2de fase staat niet los van het woonzorgcentrum zelf. In de architectuur ervan is men op zoek gegaan naar een gevoel van eenheid. Zo gaat de parking naadloos, drempelloos over tot aan de hoofdingang van Ceres, passerend aan het terras en de cafetaria én een mooi petanqueveld. Op die parking zijn ook groenelementen aangeplant.”

Het oude gebouw is ook bewust weggehaald van de hoek van de straat, waardoor je een gevoel van open ruimte creëert. Er is een mooie lichtinval in de cafetaria, maar tegelijk zorgt de subtiele aanplanting voor de nodige privacy voor bewoners en hun bezoekers. Op de hoek van de straat staan ook een aantal zitbanken die ook door toevallige passanten kunnen gebruikt worden om even tot rust te komen.

Samen met de 2de fase die begin juli helemaal rond zal zijn, kostte het woonzorgcentrum Ceres in totaal om en bij de 18.000.000 euro.

UITSMIJTER / Covid19-testing binnen IVA Zorg Menen

In woonzorgcentrum Ceres (Lauwe) werd halverwege mei hertest en opnieuw bleken alle bewoners en personeelsleden negatief.

Op 25 mei werd ook in De Pelikaan hertest: ook hier testen alle bewoners en personeelsleden negatief.

In woonzorgcentrum Andante (Menen) dat het hardst getroffen was werd al hertest in de eerste helft van mei en er was een vrij grote afname van de positief geteste bewoners en nog meer bij het personeel. De ziektesymptomen nemen er verder af waardoor de voorbereidingen gestart werden om de cohorte afdelingen af te bouwen.