Parkeer deftig en voorkom sticker op je auto

Gepubliceerd op Dinsdag 06 april 2021

Achteloos parkeren op een zebra- of fietspad? Een parkeerplaats voor mindervaliden innemen zonder er recht op te hebben? Het mag niet en het kan niet. Stad Menen heeft genoeg van zo’n asociaal en verkeersonveilig gedrag. “We willen meer burgerzin in de straten van Menen zien. Daarom starten we deze week met een sensibiliseringscampagne rond foutief parkeren”, zegt schepen voor Mobiliteit Patrick Roose.

 Vind je een roze sticker op de ruit van je auto met hierop je nummerplaat, dan heb je een parkeerovertreding begaan. Surf via de QR-code op de sticker naar de volledige uitleg, om te achterhalen welke overtreding je volgens het politiereglement beging. De sticker is zonder schade te verwijderen.

 “Elke sticker – aangebracht door onze gemeenschapswachten/vaststellers – wordt geregistreerd en doorgegeven aan de politie, die ook zelfstandig blijft instaan voor het sensibiliseren en beboeten van verkeersovertredingen”, vult burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Veiligheid, aan.

 Schepen Roose is voortrekker in de harde aanpak van streetracers (zie onze acties in augustus 2020) en wenst nu ook deze ergernis van zwakkere weggebruikers oplossingsgericht aan te pakken. “De gemeenteraad keurde het actieplan goed om foutief parkeren toe te voegen aan de lijst van GAS-boetes. Het is absoluut niet mijn bedoeling om zo veel mogelijk van die retributies te innen. Daarom beginnen we met waarschuwingen, en dus niet met boetes. We starten met enkele types overtredingen in het stadscentrum. Hopelijk zal dat voldoende zijn om een mentaliteitswijziging te realiseren. Op die manier zetten we opnieuw een stap vooruit naar een betere verkeersveiligheid in onze stad.”