Opnieuw Prijzen voor Cultuurverdiensten

“Met de stedelijke cultuurraad en het stadsbestuur willen we de Prijzen voor Cultuurverdiensten, na een hele tijd, weer nieuw leven inblazen. We willen zo het belang van kunst en cultuur in onze stad onderstrepen. Door dergelijke prijzen uit te reiken, zeggen we luidop waar onze inwoners op cultureel vlak mee bezig zijn en brengen we cultuur zo dichter bij de mensen. Het komt bovendien ook de uitstraling van onze stad ten goede”, zegt schepen voor Cultuur Griet Vanryckegem.

Wie kan prijs ontvangen?

Deze prijzen komen toe aan een ‘cultuurverdienstelijk’ natuurlijk persoon, een culturele vereniging of een cultureel project in de stad Menen. Iedere inwoner van Menen krijgt de kans een kandidaat voor te dragen die aan de volgende voorwaarden voldoet: persoon uit Menen, Meense vereniging of een project dat in Menen gerealiseerd werd. Het volledige reglement voor de toekenning van de prijzen vind je op www.menen.be. Kandidaturen graag vóór 1 juli 2018 aan de stedelijke dienst Cultuur bezorgen (Grote Markt 1, 8930 Menen, 056 529 414, cultuurraad@menen.be). De Prijzen voor Cultuurverdiensten worden op donderdag 23 augustus in het stadhuis van Menen uitgereikt.

“De onbetaalbare inzet van de vele vrijwilligers in het verenigingsleven verdient een pluim. De bruisende creativiteit zorgt voor heel veel cultureel leven in onze stad én voor een gevulde activiteitenkalender. Daarom dat we dit met deze prijzen in de verf willen zetten”, besluit schepen Vanryckegem.