Opnieuw Blokkot in Menen en Lauwe

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021

“Ook dit jaar wordt samen én coronaproof studeren voor de juni-examens mogelijk in Menen en Lauwe. Het zijn geen makkelijke tijden voor onze studenten en een stille ruimte om te studeren is meer dan ooit welkom. Daarom stellen we met de stad Menen ook tijdens de komende examenperiode van maandag 10 mei tot en met woensdag 30 juni lokalen ter beschikking van de studerende jeugd. Dit telkens tussen 8:00 en 22:00 van maandag tot en met zondag”, zegt schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem.

In Lauwe wordt Hoeve Delaere omgebouwd tot een stille studiezaal en in Menen worden de studenten warm onthaald in de lokalen van CC De Steiger. Studeren op de vaste stek in Park Ter Walle is nog niet mogelijk gezien de inrichting van het vaccinatiecentrum. De jongeren uit Rekkem zijn eveneens meer dan welkom om aan te sluiten op één van deze locaties. 

Burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Jeugd: “In CC De Steiger voorzien we coronaproof ruimte voor 70 studenten. In Lauwe gaat het over 24 coronaproof plekjes. Uiteraard stellen wij alles in het werk om dit in alle veiligheid te kunnen aanbieden. Zo zullen de studenten verplicht zijn te reserveren in functie van contact tracing, zal er desinfectiemateriaal voorzien worden om de contactoppervlakken te reinigen bij zowel het aankomen als het verlaten van de ruimte, zal de looprichting aangegeven worden met looplijnen en zo meer. Het continu dragen van een mondmasker is verplicht.”

Ook nu rekenen we voor het welslagen van het Blokkot op studenten die zich willen engageren als Blokkot-ambassadeur en mee een oogje in het zeil willen houden, de deuren openen en sluiten... Voel jij je geroepen om mee aan de basis van het Blokkot te staan? Stuur dan snel een mailtje naar jeugddienst@menen.be of stuur een berichtje naar de facebook-pagina. 

Schepen Angelique Declercq, bevoegd voor Welzijn: "Op deze manier hopen we tegemoet te komen aan de hoge nood van onze jongeren en hen een plek te bieden waar ze samen kunnen studeren. We wensen iedereen alvast zeer veel succes met de examens!"

Heb je ook nood aan een gezamenlijke studieruimte? Reserveer dan vanaf maandag 3 mei je plekje. Meer info en updates via www.menen.be/jeugd/studeren-menen
Word zeker en vast ook lid van de facebookgroep “Studeren in Menen” of “Studeren in Lauwe” voor extra updates.

Reserveren blokkot Lauwe

Reserveren blokkot Menen

Foto blokkot