Oplossing voor verwaarloosde panden Rijselstraat

Gepubliceerd op Maandag 29 april
Leegstaande panden Rijselstraat

“Binnen de maand gaan 3 leegstaande panden in de Rijselstraat tegen de vlakte. Onze inwoners zullen ongetwijfeld een zucht van verlichting slaken, nu ik de verlossende beslissing nam om een bevel tot sloop uit te vaardigen voor de huisnummers 16 t.e.m. 20. Voor vele Menenaars én ook bezoekers aan onze stad waren die bouwvallige panden een echte doorn in het oog van onze centrumstraat”, zegt een opgeluchte burgemeester Eddy Lust.

Niet alleen de burgemeester is uitermate verheugd met het akkoord dat de stad hieromtrent bereikte met de eigenaar. “De leegstand in onze centrumstraten baart ons al jaren grote zorgen. Om de verwaarlozing een halt toe te roepen, ben ik een absolute voorstander van een dialoog met eigenaars van leegstaande panden. Verder geloof ik in constructief overleg met private investeerders om aantrekkelijke projecten in onze stad te realiseren. Team 8930 wil alle kansen bieden aan ondernemers en investeerders in Menen”, klinkt schepen van Ondernemen Virginie Breye vastberaden.

TIJDELIJK PUBLIEK PLEINTJE

Schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose voegt er aan toe: “De leefbaarheid van onze inwoners zal steeds primeren. Ook in dit dossier hebben wij een win-win situatie gevonden waarbij een stadskanker in spoedtempo wordt omgevormd tot een tijdelijk publiek pleintje met groen-, wandel- en speelvoorzieningen. Ik hoop alvast dat in de zomer onze allerkleinste inwoners en hun ouders er zullen kunnen spelen en genieten van een veilige speelomgeving weg van de auto’s, maar toch goed bereikbaar via de Kerkstraat en Rijselstraat. Dit dossier onderstreept de daadkracht van Team 8930”, stelt de voortrekker van het akkoord.

Tijdelijk park Rijselstraat