Opendeurdagen gerenoveerde pilootwoning Vredesstraat 6

Gepubliceerd op Woensdag 15 september 2021
02 oktober 202103 oktober 2021

Hoe bouw je een oude, energieverslindende hoekwoning om tot een zuinige, comfortabele woning die klaar is voor de toekomst? In opdracht van het Stadsbestuur en OCMW Menen, nam de RenovatieCoach van Intercommunale Leiedal een woning van het OCMW in de Vredesstraat in de wijk de Barakken onder handen en renoveerde die tot energiezuinige noodwoning. De woning kreeg op slechts zes maand tijd een ware gedaanteverwisseling van label F tot label A, het hoogst haalbare, en moet als voorbeeld dienen voor de buurt, onze stad en de regio.

Ben je benieuwd hoe je met je beschikbare budget je woning zo comfortabel en energiezuinig mogelijk kan maken en je maximaal bespaart op je energiefactuur? Tijdens de opendeur van de woning in de Vredesstraat 6 leidt de RenovatieCoach je persoonlijk rond. Hij toont je wat allemaal mogelijk is, welke technieken en materialen je best gebruikt, wat de kostprijs is en op welke premies je recht hebt. Hij beantwoordt al je vragen en geeft je tips. Je kan er ook zelf testen welke ingrepen jouw eigen woning nodig heeft en je wandelt naar buiten met een gratis rapport boordevol advies.

In Menen deden al 117 huishoudens beroep op de RenovatieCoach om hen te begeleiden en te ontzorgen bij de renovatie van hun woning.

De opendeurdagen zijn gratis en gaan op zaterdag 2 en zondag 3 oktober doorlopend door van 10u tot 17u. Tip: gratis parking op site Fournier, in de Oostkaai

Info / www.warmerwonen.be