Ook in 2021 geen belasting op terrassen

Gepubliceerd op Vrijdag 02 april 2021

“We steunen onze lokale horecazaken en handelaars zo goed als we kunnen in deze uitzonderlijke coronatijden. Zo hebben we vorig jaar onder meer de belasting op het uitzetten van terrassen en handelswaar niet geïnd. In 2021 gaan we deze belasting opnieuw niet innen”, zegt schepen van Financiën Mieke Syssauw.

Naar aanleiding van de Covid-19 pandemie waarbij cafés, drankgelegenheden en restaurants de deuren moesten sluiten, wil het college van Burgemeester en Schepenen de getroffen uitbaters verder ondersteunen door net zoals in 2020 ook in 2021 geen belasting te heffen op het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen, koopwaar en alle andere voorwerpen op het openbaar domein.

Schepen Syssauw: “Met dit voorstel aan de gemeenteraad wil ons schepencollege de lokale horeca en handel verder ondersteunen, gelet op de impact van de coronacrisis en gezien de bijkomende investeringen die de vele handelaars deden in het nemen van maatregelen ter preventie van de verdere verspreiding van het coronavirus. De gemeenteraad keurde dit voorstel gisterenavond goed. Naast de bovenregionale steun die men kan bekomen, kunnen ook wij lokaal onze duit in het zakje doen. Voor onze stadsfinanciën betekent dit dat we ongeveer 25.000 euro aan inkomsten verliezen, maar deze tijdelijke minderontvangsten weten we wel op te vangen. Onze lokale handelaars verdienen nu alle steun.”