Onze politie op scherp, en niet alleen tegen corona

Gepubliceerd op Dinsdag 28 april 2020

“We zagen ze al vaak in het nieuws opduiken: beelden van onze politiediensten die druk in de weer zijn met controles op het naleven van de corona-maatregelen. Maar vergis je niet: onze politie richt zich ook nog steeds op haar gewoon werk en controles”, geeft burgemeester Eddy Lust mee.

We moesten de voorbije weken allemaal een tandje bijsteken in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Iedere sector deed dat met evenveel overtuiging vanuit zijn eigen expertise. Maar het doel was hetzelfde: dat virale corona-beest een halt toe roepen. Ook onze politiediensten moesten schakelen: in no time werden alle beschikbare manschappen ingezet. Maar focussen zij nu enkel en alleen op corona?

Nog steeds snelheidscontroles

Burgemeester Lust: “Wie denkt dat onze politiediensten zich enkel bezighouden met corona-gerelateerde zaken, heeft het mis. Ik merk de voorbije weken op onze minder drukke wegen tot mijn grote ergernis nu en dan snelheidsduivels. Dat is dus geen goed idee, want onze politie controleert wel degelijk nog op snelheid! Onze lokale politiepatrouilles worden in deze drukke tijden ook bijgestaan door de federale politie. De boodschap is dus duidelijk: blijf je aan ALLE regels houden.”

Veilig naar school

Samen met directie, leerkrachten, ouders en onze stadsdiensten probeert onze politie op 15 en 18 mei 2020 en de daaropvolgende dagen de heropstart van de scholen alvast (verkeers)veilig te laten verlopen.