Onvergetelijke zomer met Boulevard Solar

Gepubliceerd op Dinsdag 09 juni 2020

Stad Menen en Cultuurcentrum De Steiger pakken samen onder de noemer ‘Boulevard Solar’ uit met een superdivers en volledig corona-proof zomeraanbod in Menen, Lauwe en Rekkem. Het wordt een onvergetelijke zomer in eigen stad!

‘Boulevard Solar’ omvat zo’n 20 doorlopende nieuwe initiatieven, maar ook 40 activiteiten die in de periode van 1 juli tot en met 5 september plaatsvinden. Het programma bestaat uit laagdrempelige culturele, sportieve, literaire en vaak participatieve activiteiten. Het daagt de inwoners uit om ten volle hun eigen stad te (her)ontdekken. Alle activiteiten worden op maat van de op-dat-moment-geldende coronamaatregelen uitgewerkt.

Tijdens de zomermaanden zullen jong en oud van Menen, Lauwe en Rekkem onder meer kunnen genieten van nieuwe wandel- en fietsroutes, een gratis tentoonstelling rond humor in het stadsmuseum, een kajaktocht op de Leie en een in-straten-en-op-pleinen voorbijtrekkende culturele act die vanop de stoep te volgen zal zijn. Het zomerse ‘toerist-in-eigen-stad’ gevoel zal onderstreept worden met tal van acties zoals het verhuur van billenkarren mét gids.

Met ‘Boulevard Solar’ trekken we ook bewust de wijken en deelgemeenten in. Heel wat activiteiten vinden plaats op locatie in Menen, Lauwe en Rekkem en zijn vaak samenwerkingen met lokale verenigingen, creatievelingen en lokale handelaars.

Het ganse zomerprogramma wordt aan de hand van een promocampagne met zes ambassadeurs aangekondigd vanaf donderdag 11 juni. Van dan af worden de verschillende activiteiten stelselmatig aangekondigd. In de week van 22 juni wordt het volledige aanbod online en via een papieren plooifolder - die alle inwoners thuis zullen ontvangen - bekend gemaakt. Volg alles vanaf 11 juni via www.menen.be/boulevardsolar en de sociale media-kanalen van Stad Menen en Cultuurcentrum De Steiger.

“Met het stadsbestuur zijn wij in de wolken dat wij in deze korte tijd, met alle diensten samen, een verrassende en prikkelende zomerkalender kunnen vullen. Vele gezinnen zonder verre vakantieplannen, kunnen deze zomer reizen, ontdekken en genieten in onze eigen stad, én op een veilige manier”, zeggen burgemeester Eddy Lust en schepenen Griet Vanryckegem, Herman Ponnet en Virginie Breye in koor.