Ontdek Menen, Lauwe en Rekkem met de Runnin’ City app

Gepubliceerd op Dinsdag 30 juni 2020

“Met de Runnin’ City app kan je onze stad en haar bezienswaardigheden nu ook op een sportieve manier ontdekken. De gratis app combineert lopen (of wandelen) met sightseeing in Menen, Lauwe en Rekkem. De app is al beschikbaar in meer dan 200 steden over de hele wereld, zo ook in Parijs, Berlijn, Londen, Brussel en Amsterdam. Wij lanceren met de Stad Menen 2 routes”, zegt schepen van Toerisme Virginie Breye.

Hoe werkt het? Je downloadt de app, geeft je locatie in en kiest een route. Een stem leidt je naar het dichtstbijzijnde punt op die route en je bent vertrokken. Telkens je een bezienswaardigheid passeert, krijg je er info over. De uitleg is beschikbaar in het Nederlands, Frans of Engels. Je kan de app gratis downloaden via de AppStore of de Google Play Store.

Schepen Breye: “Menen is een leuke stad om toeristische looproutes aan te bieden, we denken aan de vestingen en kazematten, de Oude Sluizen, het Stadhuis, het Belfort… We richten ons niet alleen naar toeristen: ook onze eigen inwoners kunnen met deze app hun stad herontdekken.”

Stad Menen lanceert vanaf 1 juli 2 routes: de Ontdekkingsroute in Menen van 10 km en een route van 12 km in Lauwe en Rekkem. De routes worden sporadisch aangepast en af en toe wordt een themaroute gelanceerd.

“Runnin’City app lanceert meteen de start van Boulevard Solar, het unieke zomerprogramma in Menen, Lauwe en Rekkem. Alle info en activiteiten van Boulevard Solar vind je op www.menen.be/boulevardsolar”, besluit schepen Breye.