Ontdek het verrassende aanbod van onze lokale dienstencentra

Gepubliceerd op zaterdag 18 februari 2023

Onze lokale dienstencentra in Menen, Lauwe en Rekkem zijn opgericht om mensen in de buurt te helpen en ondersteunen in hun dagelijks leven. Of je nu op zoek bent naar informatie, hulp bij administratieve zaken of gewoon een gezellig praatje wilt maken, bij de lokale dienstencentra ben je aan het juiste adres.

Elke deelgemeente heeft zijn eigen lokaal dienstencentrum. Voor Menen is dit Allegro, voor Lauwe Het Applauws en voor Rekkem het Dorpshuis. 

Daar kan je terecht voor een breed gamma aan activiteiten, waaronder tafeltennis, schaken, muziekbingo, infomomenten over mantelzorg... 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze diensten te verbeteren en uit te breiden. Of het nu gaat om nieuwe activiteiten of samenwerkingen, we staan altijd open voor suggesties en ideeën. 

Eén van onze regelmatige bezoekers is Christine Debels: “Ik kom al heel lang naar het teken- en schilderatelier. Naast het schilderen, is ook het sociaal contact belangrijk voor mij. De andere deelnemers zijn ondertussen echte vrienden geworden. De wekelijkse afspraak geeft me immens veel voldoening. En ondertussen krijgen we ook andere informatie en blijven we op de hoogte van interessante activiteiten.“

In onze lokale dienstencentra staan onze medewerkers altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen bij wat je nodig heb. Onze dienst Zorg op Maat biedt een scala aan diensten die erop gericht zijn om inwoners zo comfortabel en onafhankelijk mogelijk thuis te laten wonen.

Als lokale dienstencentra sluiten we ons natuurlijk niet op in onze gebouwen. We gaan actief de buurten in om mensen te bereiken en ondersteuning te bieden waar nodig. Om de mensen en de buurt te leren kennen organiseren we pleinpraat in verschillende wijken in de drie deelgemeentes. We bieden de burgers een kopje koffie of chocolademelk en maken een praatje met de buurtbewoners. Als inwoner kan je bij ons terecht met elke (zorg-)vraag. 

Een buurtbewoner in Lauwe kwam ons onlangs enthousiast zijn mening geven over de pleinpraat: “Wat een mooi initiatief. Zo krijgen jullie zicht op de mensen die hulpbehoevend zijn en wat er leeft in de wijk. Ik ben bereid om af en toe te helpen indien nodig. Later als ik op pensioen ben, wil ik gerust vrijwilliger worden.”

Binnenkort starten we ook met een mobiel digipunt in de wijken. Zo kunnen mensen die extra ondersteuning nodig hebben in de digitale wereld geholpen worden. 

Voor onze werkingen kan er gerekend worden op een groot aantal vrijwilligers. Zij zijn de steunpilaar van onze werking. Ze helpen vanuit hun eigen interesses om onze doelstellingen te realiseren. Ze hebben één voor één een gouden hart.

Berenice Soetaert is een vrijwilliger die al van de partij is sinds de start van LDC Allegro: “In de beginjaren van het lokaal dienstencentrum was ik vooral actief als vrijwilliger bij de begeleiding van activiteiten. Kookles, bloemschikken, decoratie van het gebouw, actief meewerken en nadenken over de werking van het dienstencentrum, bestellen in de bar… Ik heb het allemaal met plezier gedaan! Ik kom graag naar het dienstencentrum. Ik vind contact met andere mensen belangrijk en heb een groep vrienden gemaakt door deel te nemen aan activiteiten zoals tafeltennis, krolf… Allegro kan altijd op me rekenen, ik zal de werking altijd in mijn hart dragen!”

Interesse om mee te werken? 
Aarzel niet en neem contact op!

  • LDC Allegro Menen - 056 527 208 - Brigitte Desmet
  • LDC Dorpshuis Rekkem - 056 433 700 - Ine Serlet
  • LDC Het Applauws  Lauwe - 056 411 030 - Ine Serlet