Online inschrijven voor de stedelijke vakantiewerkingen

"Januari is de start van het nieuwe jaar maar voor vele ouders start dan ook de voorbereiding voor de komende schoolvakanties. Stad Menen zorgt al jaren voor kwalitatieve vakantiewerkingen waar kinderen zich kunnen uitleven van ’s morgens tot ’s avonds", zegt schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.

Zowel voor ouders als kinderen zijn deze vakantiewerkingen een belangrijk gegeven. Ouders kunnen met een gerust gemoed hun kinderen brengen, want de kinderen kunnen een ganse dag naar hartelust spelen en zich uitleven. De stedelijke speelpleinwerkingen zijn het meest gekend bij onze burgers. Zowel in Menen als in Lauwe organiseert de stad tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie een dagelijkse werking. Naast deze werkingen hebben we ook nog een mobiel aanbod met MobSpel en VPG. Deze werkingen hebben hun uitvalsbasis in het jeugdcentrum Park Ter Walle, maar zoeken actief de kinderen en jongeren in de stad op.

Schepen Vanryckegem: "In het verleden verliepen de inschrijvingen van de speelpleinwerkingen steeds manueel op de jeugddienst, tijdens de openingsuren. Vanaf dit jaar gebeuren de inschrijvingen online. Een nieuw inschrijvingsprogramma maakt het mogelijk om als burger van thuis uit al de activiteiten te ontdekken, in te schrijven en te betalen. Op die manier hoef je als burger niet meer fysiek langs te gaan op de jeugddienst om de inschrijving te vervolledigen. Op termijn zal dit platform gebruikt worden om nog meer diensten aan te bieden."

ONLINE INSCHRIJVEN VANAF 2018

Het inschrijvingsprogramma gaat online vanaf 16 januari 2018. Vanaf dan kan je inschrijven voor de krokus- en paasvakantie. De inschrijvingen voor de zomervakantie gaan online vanaf 16 april 2018. Het nieuwe inschrijvingsprogramma loodst je in enkele simpele stappen door de inschrijving van jouw kinderen. Je kan het programma vinden onder reservaties.menen.be. Mensen die wensen in te schrijven op de Jeugddienst, kunnen dit nog steeds doen gedurende de openingsuren.

Vragen of problemen? Aarzel niet om de jeugddienst te contacteren!