Onderhoud voetpaden en wegen volop aan de gang

Gepubliceerd op Maandag 11 mei 2020

“Enkele weken terug startte het structureel onderhoud van de voetpaden in onze stad opnieuw op en werd het voetpad rond het woonzorgcentrum Ceres in Lauwe afgewerkt. Vandaag is dezelfde ploeg al actief in de Fred Wallecanstraat in Menen, waar recent nutswerken plaatsvonden en ook de openbare verlichting gewijzigd werd naar nieuwe LED-verlichting. De stad zet meer en meer in op dergelijke synergiën. Er werd van deze werken gebruik gemaakt om het aantal verkeersborden te reduceren, met dank aan een opmerkzame bewoner. Voor dit jaar staan nog deel 2 van de Toekomstlaan op de kalender samen met de Volkslaan, Goevrouwestraat en Oudstrijderslaan”, geeft schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose mee.

We hebben even gewacht op de beschikbaarheid van Copro-gekeurd asfalt om ook onze wegeniswerken te heropstarten. De vervanging van de gebarsten betonplaat in de Wervikstraat starten we vandaag op, gevolgd door de uitgebrokkelde toplaag in de Rijselstraat ter hoogte van het Delorsplein en omgeving. De verzakkingen in de Esplanadestraat tussen de Bruggestraat en de Koningstraat vragen ook onze aanpak. Wegens haar toestand en het drukke gebruik krijgt de Triloybrug naar LAR Zuid  een nieuwe toplaag en doen we hetzelfde met het beschadigde wegdek van de Grote Molenstraat tussen de Lauwbergstraat en de Hospitaalstraat.

“Het worden drukke tijden in onze stad. Maar onze voetpaden en wegen onderhouden is essentieel. Ik geef nog mee dat onze diensten alle voetpaden op ons grondgebied volgens kwaliteit categoriseerden. In functie van deze ‘ranking’ plannen we nu de onderhoudswerken in. Meldingen kunnen steeds doorgegeven worden via het webformulier op www.menen.be/meldingskaart of via info@menen.be”, voegt schepen Roose er nog aan toe.