Omnisportclub SportieGO! Menen is een blijver

SportieGo

SportieGO! Menen startte in 2016 en gaat in september al zijn vierde jaargang in als omnisportclub met een uniek concept.

Kinderen van het eerste tot en met derde leerjaar kunnen een volledig sportjaar proeven van verschillende sporten. Om de drie lessen komt een andere sport aan bod. Ideaal dus voor de kinderen om erachter te komen waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden. Bovendien krijgen ze de kans om sporten uit te proberen waaraan ze misschien anders nooit zouden denken.

SportieGO! is een initiatief van Sportievak, een door Sport Vlaanderen erkende sportfederatie.

Voor de werking doet SportieGO! een beroep op lokale sportclubs die dus elk hun eigen sporttak komen introduceren bij de jonge sportertjes. Naast de clublesgevers is er ook een vaste gediplomeerde omnisportlesgever die de kinderen dus doorheen het volledige traject begeleidt.

Voor de betrokken clubs is dit een win-winsituatie: zij kunnen hun jeugdwerking uitbreiden of opstarten, krijgen meer naambekendheid en vaak ook instroom van nieuwe leden.

In Menen werken voorlopig vijf sportclubs mee, nl. krachtbalclub Grenskracht Menen, volleybalclub Par-Ky Menen, taekwondoclub Chin Do Jang, voetbalclub Racing Lauwe en atletiekclub Running Team Olympic Menen.

Tijdens de omnisportlessen geeft de lesgever dan weer andere sporten, zodat een zo breed mogelijke waaier van sporten aan bod komt.

Vele ouders vinden dit concept ideaal, dat blijkt ook uit de evaluaties. Hun kinderen kunnen dicht bij huis sporten en hebben niet af te rekenen met keuzestress. Samen met leeftijdsgenootjes krijgen ze de kans om hun favoriete sport te ontdekken, de sport waarin ze verder willen groeien.

In Menen zijn de SportieGO!-lessen gepland op vrijdag van 17u tot 18u15, in Sporthal Ter Steenlandt, Lauwestraat 64 in 8930 Rekkem of sporadisch in de clubaccommodatie.

Inschrijven kan via de website van Sportievak: www.sportievak.be/sportclubs/sportiego. Kies links jouw locatie naar keuze en schrijf in. Wees er snel bij want de SportieGO!-plaatsjes zijn gegeerd.