OC Lauwe komt eraan

Gepubliceerd op vrijdag 23 oktober 2020

Na jarenlang in de steigers te staan is het bijna zover. Binnen enkele maanden nemen de verschillende diensten hun intrek in het splinternieuwe gebouw. De laatste hand wordt gelegd aan het gebouw in het najaar van 2020. Het enige wat het verder nog nodig heeft, is een nieuwe naam. 
Vanaf januari 2021 gaan we effectief van start. Het gebouw staat op verschillende manieren ten dienste van de Lauwenaars.

Een Cultureel Centrum met een aanbod van theater, muziek, comedy, workshops en vormingen. Met onder andere een grote zaal die in theateropstelling kan gebruikt worden, door een uitschuifbare tribune voor 300 personen en een foyer voor de grote zaal die ook multifunctioneel gebruikt kan worden, bv. als tentoonstellingsruimte. Ook de bibliotheek zal hier zijn nieuwe stek krijgen.

Een Lokaal Dienstencentrum met een focus op personen met een beginnende zorgnood. Het LDC biedt informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aan alsook hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven en informatie rond thuiszorg.

Een Ontmoetingscentrum ten dienste van de verenigingen uit Lauwe. Zij kunnen gebruik maken van 3 grote vergader- en vormingslokalen, een leskeuken en de grote zaal.

Een Administratief Centrum voor de Lauwenaar met zitdagen van de diensten burgerzaken, huisvesting, pensioenen en sociale dienstverlening. Ook de wijkagenten zullen in het gebouw hun stek hebben.

Kies dé naam voor OC Lauwe

De Lauwenaars stelden in totaal 139 voorstellen voor met mogelijke namen voor het centrum.
De keuze is nu teruggebracht naar 4 namen:

Het Ponton

Link met de locatie aan de Leie, en met De Steiger, beiden zijn aanmeerplekken. Een Ponton drijft ook, de werking van het OC/LDC zal zich niet enkel tot het gebouw beperken, maar ook op andere plekken in Lauwe actief zijn.

De Kade

Link met de locatie aan de Leie en met De Steiger. Een plek in de haven waar je thuis kan komen, maar ook waar verschillende actoren (verenigingen, artiesten, stadsdiensten...) hun boot kunnen aan vastleggen.

Het Applauws

Speelse naam, die iets vreugdevols uitstraalt. Met de naam Lauwe erin verwerkt.

‘t O See

Verwijst naar het OC (ontmoetingscentrum). ‘To See’ wordt ook vertaald als zien, bekijken, raadplegen, ontmoeten, aantreffen, bezichtigen, spreken, opzoeken… allemaal zaken die een functie hebben in het gebouw.

Stemmen op 1 van die 4 namen kan hieronder tot woensdag 10 november.
Je kan jouw favoriete naam ook schriftelijk bezorgen in het Gemeentehuis in Lauwe.