Nultolerantie geweld tegen toezichtshouders

Gepubliceerd op Maandag 07 februari 2022

Naar aanleiding van een aantal incidenten met onze gemeenschapswachten, politiediensten, brandweer & partner Streeteo willen wij als stadsbestuur een sterk signaal geven.

Wij kunnen noch verbale, noch fysieke agressie tolereren ten opzichte van onze toezichthouders.

Zowel onze gemeenschapswachten, politiediensten, brandweermannen als parkeerwachters handelen steeds in eer en geweten bij het uitoefenen van hun job. Ze verdienen het dan ook niet om beledigd, bespogen, geduwd (of erger) te worden.

 Iedere vorm van fysieke of verbale agressie zal dan ook niet geduld worden.

Heb je toch het gevoel dat je onheus behandeld wordt? Volg dan de correcte weg om je klachten te uiten en neem contact op met

Politie

  • Bij klacht over de politiedienst en/of een politieambtenaar kan u terecht bij de Dienst Intern Toezicht van de lokale politie via pz.grensleie.DIT@police.belgium.eu

    U kan tevens terecht bij het Vast Comité van Toezicht op de Politiediensten (Comité P).


    Het Comité P onderzoekt klachten en aangiften over de politiedienst en/of politieambtenaar.U kan een brief richten aan deze dienst op het adres

    Comité P, Leuvenseweg 48/7, 1000 Brussel

    of een mail via info@comitep.be

    In de brief dient nauwkeurig het voorval omschreven te worden. Verder dienen uw identiteitsgegevens en deze van iedere andere betrokkene vermeld te zijn.

Gemeenschapswachten-vaststellers 

Streeteo – parkeerwachters

GAS:

ontving u een GAS-boete en zit met vragen of opmerkingen?  Dan verwijzen wij u door naar de contactgegevens voorzien in de ontvangen brief.

  • GAS123 (overtredingen van het gemeentereglement): Anke Vanhoecke, sanctionerend ambtenaar (anke.vanhoecke@kortrijk.be – tel.: +32 56 27 87 55)
  • GAS4 (overtredingen inzake stilstaan & parkeren): Ben Desnouck, GAS-coördinator (gas@kortrijk.be – tel.: +32 56 27 87 57 (enkel voormiddag telefonisch bereikbaar tussen 9u en 12u)

Meer info veiligheidsberoepen