Nu ook bpost-pakjesautomaat in Lauwe

Gepubliceerd op Maandag 14 december 2020

In deze bijzondere coronatijden verleent de Stad Menen haar inwoners een extra dienst dankzij de installatie van een bpost-pakjesautomaat ter hoogte van het nieuwe ontmoetingscentrum in Lauwe. “Het stadsbestuur van Menen is verheugd een tweede pakjesautomaat in gebruik te kunnen nemen. In Menen hadden we al zo’n automaat ter hoogte van ons cultuurcentrum. De automaat in Lauwe is gelegen aan het ontmoetingscentrum Het Applauws”, zegt een tevreden Burgemeester Eddy Lust.

Hoe werkt het?

De 70 lockers in de automaat zorgen ervoor dat pakjes, brieven en documenten kunnen afgehaald of verstuurd worden via bpost en dit 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Ook retourneren kan via deze weg. Zodra je pakje in de pakjesautomaat wordt afgeleverd, heb je 5 kalenderdagen tijd om het af te halen. Op de 6de dag wordt het pakje terug naar de afzender gestuurd. Iedereen mag je pakje afhalen. Hij of zij moet dan wel beschikken over ofwel de barcode, 6-cijferige code of QR-code die je ontvangen hebt per e-mail of in de My bpost app.

“Onze cultuur- en ontmoetingscentra zijn de plaatsen bij uitstek waar we – vooral in ‘normale’ tijden – mensen samenbrengen én diensten verlenen. Dankzij de goede samenwerking met bpost konden we deze automaat ook hier in Lauwe voorzien. Zie het als een verlengstuk van de uitgebreide dienstverlening hier in het nieuwe dienstencentrum Het Applauws. Net zoals aan het CC in Menen is dit een prima locatie, goed bereikbaar én met sociale controle”, vult schepen van Openbare Ruimte Patrick Roose aan.

De Stad Menen wil het werken met de pakjesautomaat ook in de markt zetten. “Het is niet omdat het toestel er staat, dat iedereen dat meteen ook weet én ermee kan werken. Daarom voorzien we vanuit onze werking binnen het lokaal dienstencentrum Het Applauws in het voorjaar van 2021 nog een workshop, als corona dat toelaat tenminste”, geeft schepen Renaat Vandenbulcke, bevoegd voor Zorg nog mee.

Shop maximaal lokaal

“De installatie van deze automaat wil niet zeggen dat we niet meer moeten lokaal shoppen. Integendeel, ik roep op om in deze uitzonderlijke tijden onze lokale handelaars maximaal te steunen. Ook vanuit de Stad Menen doen we de nodige inspanningen, door onder meer sfeerverlichting te voorzien in de centrumstraten én op korte termijn de Eindejaarsactie mee op poten te helpen zetten. Shop lokaal én coronaveilig, maar weet ondertussen dat je zowel in Menen als in Lauwe handig en snel verzendingen kan ophalen”, besluit burgemeester Eddy Lust.