Nu ook bezinningsruimte voor Rekkem

“Na de eerdere realisaties van een bezinningsruimte in Menen en Lauwe, was ook onze deelgemeente Rekkem al een tijdje vragen de partij om op de begraafplaats zo een ruimte te hebben. In het stadsbudget van 2017 is deze investering voorzien. De werken zijn ondertussen gestart en moeten eind dit jaar af zijn”, zegt schepen voor Patrimonium Tom Vlaeminck.

Met dergelijke realisaties onderstreept het stadsbestuur van Menen de filosofie dat iedereen het recht heeft om op een waardige manier afscheid te nemen van een dierbare.
De bouw van de bezinningsruimte in Rekkem – naar een ontwerp van het architectenbureau Studar, EPB en onder veiligheidscoördinatie van Jelle Carpentier – is gestart begin juni. Het gebouw bevat een bezinningsruimte van net geen 80 m² aangevuld met een bergingsruimte en een sanitair blok. Nog voor het bouwverlof moeten de ruwbouwwerken voltooid zijn. Eind 2017 moet het nieuwe gebouw gebruiksklaar zijn. Deze realisatie in Rekkem zal in totaal 250.000 euro kosten.

Schepen Vlaeminck: “Afscheid nemen van een dierbare valt sowieso zwaar, dus moet dat steeds in een serene omgeving kunnen geschieden. Wij zullen onze inwoners van Rekkem hiervoor met deze nieuwe bezinningsruimte een meer dan geschikte infrastructuur aanbieden.”

Zie ook

Aangemaakt op: 04/07/2017