Nieuwe website toerisme Menen

Gepubliceerd op woensdag 25 mei 2022

“Het toeristisch seizoen is op gang aan het komen. Iedere stad of gemeente zet momenteel zijn toeristische troeven en activiteiten voor dit jaar volop in de kijker. Ook wij doen dat: heel wat toeristische activiteiten zijn in ons zomerprogramma Boulevard Solar opgenomen dat vanaf nu gelanceerd wordt. En dat is heel wat. Daarbovenop stoomden onze diensten ook een nieuwe website voor Toerisme Menen klaar”, zegt een tevreden schepen van Toerisme Virginie Breye.

25 Fiets- en Wandelroutes op Routeyou

De Stad Menen schotelt dit jaar opnieuw een gevarieerd toeristisch aanbod voor: een mix van klassieke bezienswaardigheden en recreatieve belevingen, zoals thematische wandelingen en fietstochten. Schepen Breye: “Je vindt het voortaan allemaal op onze gloednieuwe toerismesite www.menen.be/toerisme. Het totale aanbod brengen we zo op een gestructureerde manier in kaart. We pakken er ook uit met culinaire troeven in onze stad en bundelen zo alle info die voor toeristen en bezoekers aan onze grensstad relevant kunnen zijn. Onze dienst Toerisme richtte de voorbije weken voor alle wandelingen en fietsroutes de pijlen op RouteYou: daar vind je voortaan alle uitgestippelde routes in Menen, Lauwe en Rekkem mét interessante punten langs het traject. De routes kun je zo handig openen in de RouteYou app, de GPX downloaden of gewoon old school afdrukken op een plannetje.”

Ook nieuwsbrief Toerisme

Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van de toeristische dienst van de Stad Menen kan zich nu ook abonneren op de digitale nieuwsbrief Toerisme. Op regelmatige tijdstippen krijg je dan info over toeristische activiteiten, nieuwe wandelingen of fietstochten, bezienswaardigheden... in Menen, Lauwe en Rekkem in je mailbox. Inschrijven kan via www.menen.be/nieuwsbrieven. Je vindt via die link ook alle andere stedelijke e-nieuwsbrieven.