Nieuwe sessie 'Lopen voor beginners'

18/09>29/11

Heb je tijdens de voorbije zomermaanden gemerkt dat je conditie niet optimaal is en wens je de conditie te verbeteren ? Heeft u drempelvrees om u aan te sluiten aan een atletiekclub? Dan biedt de nieuwe lessenreeks “beginnen met lopen” u een kans om alvast van start te gaan.  

Éen van de hedendaagse tendensen is om op een ontspannende wijze de lichamelijke conditie te verbeteren. “Lopen voor beginners” is een zeer doeltreffend middel hiertoe. Hardlopen heeft tal van voordelen. Het vermindert de dagelijkse stress, maakt de spieren sterker en het lichaam slanker. In het begin is het hard werken, maar na een paar weken vindt je lichaam zijn ritme en krijg je steeds meer zin om te lopen.

Door het volgen van het programma ‘beginnen met lopen’ kan iedereen, ongeacht de leeftijd, in 10 weken tijd een aanvaardbare conditie opbouwen en 5 km ononderbroken lopen.

Iedere deelgemeente heeft een recreatieve atletiekclub zoals Running Team Olympic Menen, Just Run Menen, Running Team Lauwe en Atletiek Club Rekkem waar men zich kan aansluiten.
Deze organisatie van de sportdienst kan een tussenstap zijn om na de sessie aan te sluiten bij een van deze recreatieve clubs.

Tijdens de periode maandag 18 september t.e.m. woensdag 29 november 2017 organiseert de sportdienst terug een sessie ”Lopen voor beginners”. 

De groepstrainingen, onder deskundige begeleiding, gaan door op maandag- en woensdagavond om 19u15 en er wordt gestart op de atletiekpiste, Vaubanstadion, Waalvest te Menen.  
De derde training is op individuele basis volgens het schema dat iedere deelnemer zal  ontvangen.
Er kunnen maximaal 20 deelnemers/lesgever inschrijven.
Deelnemen kost 15 €/persoon. Indien men wil betalen met vrijetijdscheques dient er vooraf contact opgenomen te worden met de sportdienst.
Inschrijven kan tot volzetting.

Schrijf hier in!

Sluizenkaai 77 / 02
8930
Menen
056 529 490
Nu open op afspraak
Meer
Alles weergeven
Aangemaakt op: 01/08/2017