Nieuwe sessie 'Lopen voor beginners'

19/04>26/06

Met het programma kan iedereen, ongeacht leeftijd en conditie, in 10 weken tijd een aanvaardbare conditie opbouwen. Het programma is geschikt voor beginnende lopers, die mits het volgen van de sessie, na 10 weken bekwaam zijn om 5 km ononderbroken te lopen.

Een van de doelstellingen van het Sportbeleidsplan van onze Stad is het verzorgen van een sportaanbod voor individuele niet-georganiseerde recreatiesporters, rekening houdend met de gangbare tendensen. Een van de hedendaagse tendensen is om op een ontspannende wijze de lichamelijke conditie te verbeteren. De cursus ”Lopen voor beginners” is een zeer doeltreffend middel hiertoe.

In elke deelgemeente is er wel een recreatieve atletiekclub: Running Team Olympic Menen, Just Run Menen, Running Team Lauwe en Atletiek Club Rekkem.
Maar voor velen is er een drempelvrees om als beginnende loper, en zeker voor plus veertigers, om zich aan te sluiten bij een club. Deze organisatie van de Sportdienst kan een tussenschakel zijn om na de sessie zich aan te sluiten bij een van deze recreatieve clubs.

Tijdens de periode woensdag 19 april t.e.m. maandag 26 juni 2017 organiseert de sportdienst terug een sessie ”Lopen voor beginners”.
De groepstrainingen, onder deskundige begeleiding, gaan door op maandag- en woensdagavond om 18u30 en er wordt gestart op de atletiekpiste, Vaubanstadion, Waalvest te Menen.  
De derde training is op individuele basis volgens het schema dat iedere deelnemer zal  ontvangen.
Er kunnen maximaal 20 deelnemers/lesgever inschrijven.
Deelnemen kost 15 €/persoon. Indien men wil betalen met vrijetijdscheques dient er vooraf contact opgenomen te worden met de sportdienst.
Inschrijven kan tot 10 april of tot volzetting.

Schrijf hier in!

Sluizenkaai 77 / 02
8930
Menen
056 529 490
Nu gesloten
Alles weergeven
Aangemaakt op: 10/03/2017