Nieuwe sessie 'Lopen voor beginners'

10 oktober 201614 december 2016

Met het programma kan iedereen, ongeacht leeftijd en conditie, in 10 weken tijd een aanvaardbare conditie opbouwen. Het programma is geschikt voor beginnende lopers, die mits het volgen van de sessie, na 10 weken bekwaam zijn om 5 km ononderbroken te lopen.

Een van de doelstellingen van het Sportbeleidsplan van onze Stad is het verzorgen van een sportaanbod voor individuele niet-georganiseerde recreatiesporters, rekening houdend met de gangbare tendensen. Een van de hedendaagse tendensen is om op een ontspannende wijze de lichamelijke conditie te verbeteren. De cursus ”Lopen voor beginners” is een zeer doeltreffend middel hiertoe.

In elke deelgemeente is er wel een recreatieve atletiekclub: Running Team Olympic Menen, Just Run Menen, Running Team Lauwe en Atletiek Club Rekkem. Maar voor velen is er een drempelvrees om als beginnende loper, en zeker voor plus veertigers, om zich aan te sluiten bij een club. Deze organisatie van de Sportdienst kan een tussenschakel zijn om na de sessie zich aan te sluiten bij een van deze recreatieve clubs.

Tijdens de periode maandag 10 oktober – woensdag 14 december 2016 organiseert de sportdienst terug een sessie ”Lopen voor beginners”. De groepstrainingen, onder deskundige begeleiding, gaan door op maandag- en woensdagavond om 19u30 en er wordt gestart op de atletiekpiste, Vaubanstadion, Waalvest te Menen.  De derde training is op individuele basis volgens het schema dat iedere deelnemer zal  ontvangen.Er kunnen maximaal 20 deelnemers/lesgever inschrijven.Deelnemen kost 15 €/persoon. Indien men wil betalen met vrijetijdscheques dient er vooraf contact opgenomen te worden met de sportdienst.Inschrijven kan tot donderdag 29 september of tot volzetting.

Schrijf hier in!