Nieuws - meest recent

De winter is gestart en dat betekent dus kans op sneeuw, ijzel of vorst. Na een sneeuwbui ben je zelf verantwoordelijk voor het vrijmaken van de voetpaden aan jouw woning. Ben je 65-plus of jonger dan 65 jaar maar niet meer in staat om zelf sneeuw te ruimen omwille van fysische problemen dan kun je contact opnemen met 'De Sneeuwtelefoon' op 056 527 262.

09/02

Een nieuwe spartelcursus start op zaterdag 9 februari 2019. Net zoals de straat is het zwembad geen terrein voor een kleuter zonder toezicht. We tonen het zwembad met het peuterbad en het instructiebad waar de kinderen onder toezicht mogen spelen. We tonen ook het grote bad waar de kinderen zeker niet alleen in mogen!

02/02

Op zaterdag 2 februari start het carnavalsseizoen 2019 met het Kindercarnaval en de Showavond Prins(es) Carnaval Stad Menen 2019 in zaal Park Ter Walle. De apotheose van de carnavalsactiviteiten staat op zondag 17 maart gepland met de 43ste Carnavalsstoet doorheen het centrum van de stad.

09/02

Een nieuwe cursus watergewenning start op zaterdag 9 februari 2019. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 4-5 jaar. Het leren zwemmen gebeurt in verschillende stappen, stap 1 is ongetwijfeld een uitgebreide watergewenning.

Voor de scholen in Menen, Lauwe en Rekkem wil het stadsbestuur wachtrijen en kampeerders voor inschrijvingen koste wat het kost vermijden. En dat kan enkel door goede afspraken over de manier van inschrijven te maken. Elk kind heeft immers recht op onderwijs én een consequente en eerlijke behandeling van de inschrijving in een school naar keuze.

Toerisme Menen wenst je alvast een gezond 2019 toe en veel inspirerende momenten. Neem tijd voor elkaar en geniet van een uitstap met vrienden, familie of je vereniging. Denk daarbij ook eens aan de eigen streek en zelfs onze eigen stad. Kom in 2019 eens langs bij de dienst Toerisme in het stadhuis en vraag naar onze nieuwe brochures.

Ook in 2019 organiseert de Sportdienst van de stad Menen kleuter- en sportkampen tijdens de schoolvakanties. De kampen komen tot stand in samenwerking met de partners “Tsjaka” en “Sportievak vzw”.

23/01

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Menen? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie van Menen ideaal voor jou!

14/01

Na het lekkere feestelijk eten samen met familie en vrienden, steken de goeie voornemens onvermijdelijk weer de kop op. Daarom organiseert de Sportdienst opnieuw een lessenreeks “Omnisport voor dames” en dit vanaf maandag 14 januari t/m maandag 17 juni 2019. Instappen na 14 januari is steeds mogelijk!

22/01

Weinig sporten hebben zoveel troeven als het zwemmen: gemakkelijk en vrij te beoefenen en heilzaam voor alle lichaamsspieren. Dat maakt van zwemmen de recreatiesport bij uitstek. Maar hoe en wanneer kunnen onze kleinsten leren zwemmen? Na een uitgebreide watergewenning kan een kleuter schoolslag leren zwemmen. Er start een nieuwe lessenreeks op dinsdag 22 januari 2019.