Nieuws - meest recent

Het 11de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons novembernummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

11/03

Een nieuwe spartelcursus start op zaterdag 25 november 2017. Net zoals de straat is het zwembad geen terrein voor een kleuter zonder toezicht. We tonen het zwembad met het peuterbad en het instructiebad waar de kinderen onder toezicht mogen spelen. We tonen ook het grote bad waar de kinderen zeker niet alleen in mogen!

Dinsdag 7 november kwamen de OCMW-raadsleden bijeen in de raadzaal van het OCMW (Welzijncampus Noorderlaan).

22/12

Op vrijdag 22 december is het van 17:30 tot 23:00 volle bak kerstsfeer op de Grote Markt van Menen met van 18:00 tot 20:00 de jaarlijkse gratis Kerstdrink voor inwoners, aangeboden door het stadsbestuur!

Zin om eens flink uit de bol te gaan? Wil je carnaval op een unieke manier beleven en tal van mooie prijzen in de wacht slepen? Dan ben jij dé ideale persoon om deel te nemen aan de verkiezing van de Stadscarnavalsprins/-prinses 2018.

27/11

Maandag 27 november komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

09/12

Van 16:00 tot 23:00 moet je op en rond de Plaats in Lauwe zijn. Daar kun je volop genieten van deze grootste eendagskerstmarkt in West-Vlaanderen.

Energie is een basisbehoefte voor iedereen. Het aandeel van energie in de uitgaven van een gezin wordt steeds belangrijker. Nochtans is het mogelijk om flink te besparen op het energieverbruik van je woning. Je kan dit doen door bijvoorbeeld jouw dak te isoleren, het plaatsen van hoogrendementsglas of het vervangen van een oude verwarmingsketel, fotovoltaïsche zonnepanelen…

17/01

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Menen-Lauwe-Rekkem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Menen ideaal voor jou!

“Eerder dit jaar kondigden we de start van de langverwachte bouw van het OC in Lauwe aan. We houden woord, want vandaag schieten we samen met de bouwheer AGB Menen de werken hier langs de Leieboorden op gang. Het wordt een fantastische, multifunctionele ontmoetingsplek voor onze inwoners van Lauwe met ook een plaats voor onze stedelijke dienstverlening en de politiediensten”, zegt burgemeester Martine Fournier.